A havi bértartásba benne van a kovács az oltások vagy féregtelenítés? Vagy csak az étel-ital és a box van az árban?
Szinte 100% hogy nincs... főleg nem 50 ezerért.
Ahol az én kancám volt bértartásban, az árban benne volt a napi 2x abrak, 3x széna, víz, és az almozás. Ja, és egy kis szekrény, ami zárható volt. De pl. a lóhoz nem nyúltak, még annyira sem, hogy ha behozták a karámból, a patáját megtakarítsák. Ha bármi mást akartál etetni, meg kellett beszélni a lovásszal, és ő odaadta pl. a tápot vagy lenmagot, akármit. Mondjuk én nem voltam 100% biztos abban, hogy minden a lovamhoz került, amit neki szántam... Sőt, az rendszeresen előfordult, hogy állítólag leszedték már a trágyát aznap, de én leszedtem még egyszer, mert a box botrányos állapotban volt.
Sajnos nagyon nehéz rendes bértartó helyet találni, ha találsz, becsüld meg :)
Ha nemsokára kapsz egy lovat, azért nem ártana legalább olyan szinten körülnézni bértartásügyileg, hogy mi van az árban és mi nincs...a többi fontos tényezőről nem is beszélve.
Nálunk van olyan bértartás, versenyistállóban, ahol havi 45-ben benne van a kovács és a féregtelenítés + vitaminok, de ott cirka 40 ló áll saját tulajdonban, tehát a sajátjaikon kívül nem nagyon vannak egyedi bértartói igények, így olcsóbban megoldható. A legtöbb helyen a box, a takarmányozás és jóesetben a karámozás, illetve a pályahasználat van az árban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!