Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mért "tátog" a 2 éves csikóm?

Mért "tátog" a 2 éves csikóm?

Figyelt kérdés
Ha valaki meg akarja simogatni a fejét, akkor kinyitja a száját, kimutatjaa fogait, felemeli a fejét és tátog. De volt hogy már szinte a fogai hozzá értek a kezemhez, nem harapott bele, csak nyitott szájjal mutogatja a fogait. Van mikor csipkelődik is, de az kirtelenebb mozdulat, nem így kezdi (egyébként a csipkedésért nyilván büntetve is van). Mért csinálja ezt? Fenyegetőzik, vagy ez még csikó viselkedés?

2016. jún. 27. 10:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
57%

Akkor viszont a szocializációjában nem stimmel valami, hiszen azt is írja a pdf, hogy két éves korára el kellene tűnnie. LEGKÉSŐBB.

Ezek szerint lemaradt egy kicsit a fejlődésben.

2016. jún. 27. 14:49
 12/15 anonim ***** válasza:
65%

Ő pedig pont két éves, szerintem is arról van szó, amit a 10. írt. Nekem is elsőre az jutott eszembe, meg is lepett a sok agressziót író kommentelő.

Egyébként a max 2 éves korára kinövi nem igaz, jóval később is kiváltható reakció, csak egyre nehezebben, de én láttam már három éves lovat tátogni, ha fenyegetve érezte magát.

2016. jún. 27. 14:53
 13/15 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, hogy ez a csikó viselkedés, viszont néha tud elég akaratos lenni, meg van olyan hogy csipked, feszegeti a határokat. Ezért nem értem hogy egyszer azt gondolja, hogy ő ártalmatlan... aztán van, mikor mégsem annyira... :D
2016. jún. 27. 17:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem mikor mégse annyira, akkor inkább játszani akarna, csak nincs senki a saját súlycsoportjában, akivel megtehetné, ezért veled próbál... :)
2016. jún. 28. 15:12
 15/15 A kérdező kommentje:
Erre is gondoltam, mert nem csapja hátra határozottan a fülét, hanem ilyen kajlán áll neki :D Herélés után lehet hogy szerzek neki egy társat :) Valami kisebb patást
2016. jún. 28. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!