Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen a hucul ló?

Téékáá kérdése:

Milyen a hucul ló?

Figyelt kérdés
akinek volt esetleg találkozott vele, minden érdekel
2016. máj. 26. 23:36
 1/8 anonim ***** válasza:
olyan huculos
2016. máj. 26. 23:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Kicsi, zömök, szívós, igénytelen, mérsékelten akaratos, bár ebben akadnak kivételek... Érzékeny, ami a lovaglást illeti, nagyon finomra lehet lovagolni nagyon könnyen (értsd: kicsit érzékenyebbnek tapasztaltam őket, mint sok sportlovat, de ez tényleg csak minimális), viszont kicsit merevek, sokkal többet kellett minddel lazítanom, engedtetnem anno, ami furcsa, mert fejben mégse volt egyik se pánikolós, vagy feszes, idegbeteg.
2016. máj. 27. 01:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Kezdő lovasnak megfelelő lenne, amugy 26 éves 90kg férfi vagyok, nem kicsi nekem ez a lófajta?
2016. máj. 27. 12:57
 4/8 anonim ***** válasza:
48%

Röviden: igénytelen. Tartásra, a tulajdonos hozzá(nem)értésére. Ezért is kezdő ló.

Hogy milyenre van lovagolva, az nyilván a lovastól függ.

Én azt mondom, hogy kicsi, mégis sok nagydarab férfi lovagol hucult, de ez az én tűréshatáromon már túlmegy és hát a lónak is van olyanja, ha nem is azonnal, de néhány év múlva megmutatkozhat, hogy esetleg mégiscsak sok volt az a súly.

2016. máj. 27. 18:29
 5/8 anonim ***** válasza:
nagyon jó lovak, én fogatban használtam hucult, ott kifogástalan, mesterhámos volt, az ekekapát is húzta mint a sínautó. Bár 90 kilogrammot nyereggel mindennel együtt huzamosabb ideig lehet hogy necces lesz, hosszú távon a háta tönkre mehet szerintem.
2016. máj. 27. 21:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Ártem akkor inkább másik fajta után nézek, lipicai , kisbéri félvér? esetleg?
2016. máj. 28. 19:33
 7/8 Linó03 ***** válasza:
Szerintem egy testesebb kisbéri, vagy esetleg egy könnyűsodrott ideális lehetne.
2016. máj. 28. 23:31
 8/8 anonim válasza:
Nekem eddig csak idegbeteg kisbérivel volt tapasztalatom... lehet hogy a ló volt rosszul neveleve nem tudom de én nem ajánlom azt a fajtát. A boxba se lehetett bemenni hozzá, és egy 7 éves kisgyereket nagyon csúnyán megharapott
2018. dec. 30. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!