Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovam nemsokára ellik, mire...

A lovam nemsokára ellik, mire kell odafigyelnem?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 5. 21:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

OFF: első: én is ezt akartam írni, és most szakadok.

ON: ha a farát dörzsöli, vagy a hasát vakarja, akkor hamarosan ellik. általában éjszaka, v hajnalban.

2010. ápr. 6. 01:41
 12/14 anonim ***** válasza:

Valszeg éjjelvagy hajnalban fog megelleni. Amikor közeledik az ellés ideje, beszélj a dokival, h legyen készenlétben. Általában minden gond nélkül megvan a csikó, de elég kemény komplikációk lehetnek. Nálunk "csak" annyi volt, hogy a kanca nem fogadta el a csikót. Az állatorvos és még három férfi kellett hozzá, hogy a kicsit kimentsék a kanca alól.

De elakadhat a szülőcsatornában vagy ezernyi más gond is lehet, szóval doki mindenképp. Nekünk be volt kamerázva az istálló, így végig figyeltük mindkét kanca ellését, így nem zavartuk őket, de azonnal ott voltunk ha komplikáció adódott.

2010. ápr. 6. 08:17
 13/14 anonim ***** válasza:
Első normális válaszadó vagyok: Én nem azt mondtam, h mikor vajúdik, nem szabad felállnia, hanem akkor nem szabad, amikor már a fél csikó kint van. Lehet, nem fogalmaztam érthetően... :S
2010. ápr. 6. 15:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Voltam olyan ménesben,ahol szintén be van kamerázva az elletőboksz,nem rossz megoldás.
2010. ápr. 6. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!