Shetlandi pónit hogy kell betörni?
Már nem azért, de liliputi emberek ülnek rá? Vagy mégis hogy kell a Shetlandit betörni? :D
Nekem Welsh pónim van. Arra simán ráülök (13 éves vagyok)
de hát a szomszédom shetlandija kiszaladt alólam, mikor rá akartam ülni XD
Szóval hogy kell betörni a Shetlandi póncsit???
Én a zsebpénzemet abból keresem meg, hogy a lovardában kispónikat lovagolok be. Egy shetlandi póni belovaglása úgy 1 év, valamennyivel kevesebb, mint egy normál méretű lóé. Tanácsok?
Megvan a rendes szaktudásod, hogy belovagolj egy lovat? (nyergelés, futószárazás, karámozás,kantározás, patakaparás,három jármód+kis akadályok ugrása, bakolások kiülése)-Tudod ezeket?
Megvan a határozottságod, hogy sose bízol meg benne és tudod, hogy akármilyen cuki meg aranyos, ott lapul benne a gonoszság?
Megvan a kellő fizikumod hozzá? mert hiába icipici és körbeéred a lábaddal, le tud úgy dobni, hogy onnan aztán nem kelsz föl!
Elég türelmes vagy? Mert attól még, hogy egyszer szépen ügetett 100métert, nem fogtok 120-as akadályokat ugrani, minden varsenyt megnyerni,örök barátok lenni és a naplementében vágtázni, max úgy, hogy húz maga után...
Bevállalod? Akármennyire jó pacciii, igenis le fog dobni, igenis beléd fog harapni, igenis meg fog taposni, mert egy csikó nem ember. Ő egy menekülő állat, aki csikó korában veszélyben érzi magát.Egy menekülő állat, aki bármit megtesz, hogy elmeneküljön...
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!