Az izlandi ló miért nem számít póninak?
Nemrég volt egy izlandi lovas kérdés, ott írta ezt valaki, de azóta több helyütt is olvasom, hogy az izlandi az ló, és nem póni.
De miért? Hiszen a termete, az alkata stb. teljesen póniszerűek. Mi különbözteti meg akkor a többi pónitól?
Azért mert az emberek nagy többsége lenézi a pónikat. Úgy tekint rájuk, mint rózsaszín pici gyerekeknek való hulladékok. Az izlandisok fel vannak háborodva, hogy kedvenc, szuper, sőt minden tekintetben kiváló fajtájukat fostos kis póninak tartják.
Én úgy tanultam, hogy 148 cm marmagasság alatt minden ló póninak számít. Kicsi telivért is felvesznek pl. Spotpóni méneskönyvbe (a mellékletbe legalábbis).
Persze én sportolok, így ebből a szempontból közelítem meg a póni fogalmát. Számomra egy erős alkatú strapabíró kicsi lovat jelent ami semmivel sem ér kevesebbet nagyobb társainál, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!