Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Megfelelő ez a takaró?

Megfelelő ez a takaró?

Figyelt kérdés

Idén nem raktam semmiféle takarót a lovamra mivel nem volt hideg, és nem is lovagoltam sokat a pálya miatt.

Szerintetek jövőre kell takaróznom a lovam, illetve bemelegítésnél és leléptetésnél kell rá tennem takarót?

Milyen fajta takarót használjak? Mekkora takaró kéne a kb.165 cm marmagasságú lovamra?

A lovam nincs nyírva télen.

2016. márc. 15. 12:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ezek szép takarók, de boxba soha nem raknék fel egy 19000ftos takarót :D ennyiért egy vékonyabb istállótakarót is vehetsz, az jobban megéri!
2016. márc. 20. 15:16
 12/14 anonim ***** válasza:
Az enyém 3 évig volt ménesben és kint van akkor is ha az esö esik meg a hó. Nem himes tojás ha nem Ló. Minnél többet van babuzsgálva annál érzékenyebb a betegségekre vagy a megfázásra. A lótakaró csak az olyanoknak találták ki akiket be lehet füzni velle ,hogy van értelme. Mert versenyen baromi jól mutat. De ennyi. 30 éves Izlandin sincs takaró de télen se nyáron és 30 évesen telle van élettel de Arabot is láttam már extrém idösen vagy noniuszt 32 évesen takaró nélkül. Ez a lóborotválás is egy Trend aminek semmi értelme nincs csak max annyi ,hogy akkor a természetes szörzet helyet egy nem természetes takarot kell rá venni. De nekem nem kell el hinni ott vannak a ló anatomia könyvek. Vagy lótartás szakirodalmak.
2016. márc. 20. 20:27
 13/14 anonim ***** válasza:
Az, hogy láttál már olya lovat, ami idős volt, és taaró nélkül, az egy dolog. Én se azt mondtam, hogy minden idős lóra kell a takaró. De azt el kell ismerni, hogy van olyan, amelyik egyszerűen nem növeszt megfelelő bundát télire idősebb korában már, és ez amúgy sokszor a korábbi használatára, vagy z aktuális egészségi állapotára is utal persze. De az ilyen lovat illik takarni. Azzal együtt is, hogy lehet, hogy jövőre pl már nem fog rá kelleni, mert jobb egészségi állapotban lesz. Ezzel együtt is, általánoságban a lovat sem nyírni, sem takarni nem KELL. Lehet - ha az ember annyira ragaszkodik hozzá, hogy majd ő jobban tudja.
2016. márc. 20. 21:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Most akkor inkább nézze a lovát, ahogy fázik? Mert mondjuk magától nem mozog eleget? Vagy gyenge az immunrendszere? Vagy idős? Vagy gyenge a kondíciója? Bagy egyszerűen nem növeszt megfelelő szőrzetet? vagy mert lovaglás után a boxban visszaizzad és tüdőgyulladást kapna? Csak mert annyira büszkék vagyunk a lovaskulturánkra, meg a "szakértelmünkre", ami kimerül annyiban, hogy csapd ki ridegbe, megél az az jég hátán is...?
2016. márc. 21. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!