Ez tenyleg lehetseges?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm mondta hogy vannak egyes injekciok amiket az ember maga is be adhat a lónak ? Mivel patikába siman beszerezhető?:0 Nekem ez teljesen új, baranyoknal mar hallotam hogy adnak be a gazdak. (vagy ez is illegális?)2016. márc. 7. 10:46
1/7 anonim válasza:
Gyulladáscsökkentőket be tudsz,de mindenképp állatorvos bevonása jó ha megtörténik.nem illegális csak nem biztos h jót teszel vele.
2/7 A kérdező kommentje:
Jajj nem azert kérdeztem, csak meg ilyet nem hallotam. Azt mesélte hogy egyszer egy kolikas lónak adtak gorcsoldot mig ki nem ert a doki hogy ezzel is segítsenek rajta. Es hogy mas ismerőse is adott mar sajat maga a lovának gyulladás csokkentot.
2016. márc. 7. 11:21
3/7 anonim válasza:
Általában előtte szokás az állatorvossal konzultálni, ő ad receptet aztán ha olyan a szuri, hogy nem kell hozzá speciális tudás, akkor be tudod adni neki te is.
4/7 anonim válasza:
Azért azt tegyük hozzá, hogy az nem baj, ha az orvos megmutatja, hogyaan kell csinálni, stb-stb., és kólikás lónál is csak akkor adj be bármit, ha pontosan elmondtad a lovad klinikai értékeit, tüneteit, stb., és ő maga tanácsolta, hogy adj be neki bármit is. A legtöbb lótartó nem orvos, ezért a diagnosztika nem a hatásköre, egy egyszerű görcsoldóval is lehet sokt ártani adott esetben.
5/7 anonim válasza:
Miért ne lenne lehetséges?
Ha tudsz várásolni oltóanyagot, mondjuk akár az orvostól, akár a patikából, mert ismernek és adnak, gyakorlatilag bármit be tudsz adni, amit be tudsz szerezni.
Én azért annyira nem rajongok ezért a dologért, mert nem vagyunk orvosok, én ha százszor láttam volna se adnék be a lovamnak semmit, de ha mondjuk éppen elérhetetlen lenne az összes orvos és biztos lennék magamban és még a kellő anyag is meglenne itthon, biztos rávenném magam valahogy.
6/7 anonim válasza:
A lovardákban szoktak tartani görcsoldót, ha az állatorvos messzebb dolgozik és csak órák múlva tud kiérni, (ha beteg a lovad akkor biztos messze van a doki) akkor életet menthet. Nálunk is van, az állatorvosunk szokta kihozni, hagy itt tűt, fecskendőt hozzá.
7/7 anonim válasza:
Én pl a féreghajtó injekciót beadom a sajátjaimnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!