Herélés utáni "gondok"?
Szénát ehet ad libitum, viszont szerintem az orrfolyásnak nem valószínű, hogy köze van a heréléshez.
Ezt a gödrös dolgot még sosem hallottam, sőt, inkább az ellenkezőjét, hogy a pihentetés elavult álláspont, mozogjon szabadon egész nyugodtan (tehát semmiképp ne legyen lekötve), illetve mellette mozgatva legyen, hogy a váladék ürülni tudjon.
Herélés után közvetlenül nem ehet, ihat, mivel z altatás/bódítás után könnyedén emgfulladhat. Viszont amint ez a hatás elmúlik, mehet neki a széna ad libitum. Mozgatni pedig minden nap kell, természetesen csak kíméletesen, hogy a seb belülről kifelé tudjo gyógyulni, tehát a "trutymó" ürülni tudjon belőle, különben kívülről gyógyul, és súlyos szövődményeket okoz. Viszont mivel a lónak ekkor még fájdalmai lehetnek, lassú, stb., én sem engedném vissza a többi közé egy hétig legalább, hogy tudjon regenerálódni. Viszont gödörbe állításról még sosem hallttam.
Az orrfolyás szerintem független, viszont a színe miatt én kihívnám az orvost. Amíg ez az ügy nem rendeződik, addig nen engedd a többi közé semmiképpen, lehet fertőző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!