Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Megoldások sáros karámra?

Megoldások sáros karámra?

Figyelt kérdés

Brutálisan sáros a lovam karámjának a talaja, kitaposott feketeföld, ami alapból nem lenne probléma, csakhogy ott is dolgozunk, viszont ezt a sár mostanra teljesen ellehetetlenítette.

Ha a futószáras körre hordok némi szalmát, az segít?

A beálló elé is szórtam már, ott sokat javított a helyzeten, de a karámon azért elgondolkoztam, nem-e lesz rosszabb később, amikor felszárad.

Tapasztalatok?

2016. febr. 21. 17:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Boronálni érdemes leginkább az jelent megoldást. Szalma az télen mikor jeges,csúszás ellen jó,de nem tartom kielégítő megoldásnak.
2016. febr. 21. 18:06
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, ezt már mondták, köszi! Az a helyzet hogy egy kicsit elkéstünk, szerintem már kb. a traktor is elakadna nálunk. :D Pluszban gondolom ha arra rámenne a ló, márpedig kénytelenek lennénk ráengedni, nem sok jóra számíthatnánk.

Ha itt leszünk még jövőre is, jobban odafigyelek rá, illetve nyáron tervezem rendszeresen felhúzatni a talajt.

2016. febr. 21. 18:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Nálunk egész évben gyűlik a szénapor, egy üres bokszba van félre rakva, azt szoktuk elteríteni, hamuval ill. forgáccsal v szűrészporral elkeverve.
2016. febr. 21. 20:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Esetleg homokkal tudod még javítani.
2016. febr. 22. 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Nákunk is ez volt. forgácsot és szénát forgattunk a talajba, hogy megfogja a vizet (sokszor is,ételtük és utána pázsitfűvet egy jó pár zsákot.

És ez egy 8 méteres körkarám csak.

2016. febr. 22. 11:41
 6/6 A kérdező kommentje:

Mivel nem biztos, hogy hosszútávon itt maradunk, ezért nem hozattam rá még homokot.

Szerintetek milyen rétegvastagsággal érdemes számolni? Egy része úgyis beleforog a talajba, de ahhoz, hogy használható puhaságú, semmiképp sem mély talajú legyen a karám/pálya?

20*40-es karámról van szó egyébként.

2016. febr. 22. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!