Megoldások sáros karámra?
Brutálisan sáros a lovam karámjának a talaja, kitaposott feketeföld, ami alapból nem lenne probléma, csakhogy ott is dolgozunk, viszont ezt a sár mostanra teljesen ellehetetlenítette.
Ha a futószáras körre hordok némi szalmát, az segít?
A beálló elé is szórtam már, ott sokat javított a helyzeten, de a karámon azért elgondolkoztam, nem-e lesz rosszabb később, amikor felszárad.
Tapasztalatok?
Igen, ezt már mondták, köszi! Az a helyzet hogy egy kicsit elkéstünk, szerintem már kb. a traktor is elakadna nálunk. :D Pluszban gondolom ha arra rámenne a ló, márpedig kénytelenek lennénk ráengedni, nem sok jóra számíthatnánk.
Ha itt leszünk még jövőre is, jobban odafigyelek rá, illetve nyáron tervezem rendszeresen felhúzatni a talajt.
Nákunk is ez volt. forgácsot és szénát forgattunk a talajba, hogy megfogja a vizet (sokszor is,ételtük és utána pázsitfűvet egy jó pár zsákot.
És ez egy 8 méteres körkarám csak.
Mivel nem biztos, hogy hosszútávon itt maradunk, ezért nem hozattam rá még homokot.
Szerintetek milyen rétegvastagsággal érdemes számolni? Egy része úgyis beleforog a talajba, de ahhoz, hogy használható puhaságú, semmiképp sem mély talajú legyen a karám/pálya?
20*40-es karámról van szó egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!