Rajtengedélyvizsgához milyen feltételek kellenek? (Több lent)
Sziasztok! Arról érdeklődnék elsősorban, hogy rajtengedélyvizsga letételéhez egyszeri díjak vannak? Tehát egy elméleti és gyakorlati vizsgával elintézem az egészet, vagy vannak továbbképzések is? :D Szeretnék versenyezni, és még az évben szeretném letenni. Nagyon szeretnék lovasoktató lenni a jövőben, ezért merült nálam fel a REV.
Lovat adnak a vizsgahelyszínen? Igazából most a pénz nem számít, nem vagyok egy gazdag ember, de eddig kétkezű munkával bármit elértem. :) SZóval elsősorban olyan válaszokat várok, amik egy árkategóriát be tudnak lőni.
Illetve ha van köztetek olyan, aki egészségügyis és oktat, vagy ismer lovasoktató - ugyanis sérült gyerekek lovagoltatása az egyik célom.
Előre is köszönöm a válaszokat. Bármilyen tapasztalatot nagyon boldogan fogadok, ismerem a lovas szövetség honlapját, de az érdekelne a legjobban h körülbelül hogy tudtátok kihozni ezt az engedélyt!
Köszönöm! (bocs ha össze-vissza a kérdés, csak kevés időm van)
Először is kell egy edző aki a lovasszövetségnek évente fizeti az edzői díjat, és bent van a lovasszövetség rendszerében. Ezen kívül tagja kell legyél egy egyesületnek, aminek az adott évre érvényes licensze van. A tagsági díj általában kb. 4-10 ezer forint körül mozog éves szinten.
A vizsgahelyszínen nem biztosítanak lovat, tehát ezt magadnak kell megoldanod, ha nincs lovad, akkor nyilván a ló bérlése is kerül valamennyibe, de ez is nagyon változó árban mozog. Valamint ugye el kell valahogy fuvarozni a lovat a vizsgahelyszínre.
A vizsga díja úgy emlékszem 7000 forint, a hozzá való tankönyv pedig 4000 forint körül van. A tankönyvet kötelező megvenni és kitölteni, a vizsga napján ebből fognak kérdezni.
A vizsgadíjban bent van az az évi licensz, tehát abban az évben amikor leteszed a vizsgát nem kell külön versenyzői licenszet fizetni, de a következő években már igen. A versenyző licensz évente 10000-től kb. 250000 forintig mozog, attól függően, hogy milyen szakágban és milyen szinten versenyzel. Valamint a lónak is évente kell licenszet fizetni, de ezt lehet, hogy a lovasiskola elintézi ha többen is versenyeznek az adott lóval. Ha a ló még soha nem volt hivatalos versenyen, akkor az első évben be kell jelenteni, ez 8000 forint.
Én már elég régen tettem le a REV-et, így nem ígérem, hogy pontosan emlékszem minden árára, de körülbelül ennyiből jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!