Van egy csikóm,1hónapja van nálam,barátságunk egyre szorosabb. Nem tartom ijedős pacinak.
Elkezdődött a tűzijátékos időszak,elkezdtek durrogtatni. Kimentem hozzá s nem vettem észre rajta semmi 'rossz tünetet'..félrideg tartásban van,istállóba bármikor bemehet,van bent nála lámpa,de 22óra fele mindig kikapcsolom. Szilveszterkor szerintetek bezárjam az istállóba (alul-fölül zárható ajtó) vagy maradjanak nyitva és kijárhasson? Félnek a tűzijátéktól? Ha bezárom,gondolkoztam,hogy a lámpa égni fog nála végig,de valami halk zenére is gondoltam. Hülyeség?
2015. dec. 28. 20:06
1/10 veronika lány válasza:
Szilveszterkor még éjfél előtt 3-4 durrantást ellőnek, sztem figyeld meg akkor, hogy hogyan viszonyul hozzá. Ha azt látod rajta hogy fél vagy ijedt állapotban van, akkor szerintem bezárhatod =)
2015. dec. 28. 20:47
2/10 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszönöm
2015. dec. 28. 20:59
3/10 anonim válasza:
Este 6 után zárd be, legyen előtte víz és bőséges széna. Csak a első pár durranástól fog ijedezni, aztán megszokja. Esetleg karikás ostorral szoktathatod a hanghoz. Inkább legyen bezárva jobb a békesség.
2015. dec. 28. 21:38
4/10 A kérdező kommentje:
Hatalmas durrogások vannak s nem engedi hogy bezárjam. Vágtázik össze vissza,mint a golyó,félek hogy átfog ugrani a szomszédba ijedtében...nincs villanypásztor..próbáltam becsalni répával,de lehetetlen megfogni. De akkor holnap este 6 után bezárom. Nagyon félek
2015. dec. 28. 22:07
5/10 anonim válasza:
Kedves kérdező. A kérdésedben még teljesen nyugodt, utána meg közlöd hogy idegbeteg lett?
Mi az hogy nem tudod bezárni? Nincs boxod vagy állásod?
Az istállóba vagy a beállóba ha becsuksz mindent, akkor nem olyan erős a hanghatás.
2015. dec. 29. 09:01
6/10 A kérdező kommentje:
A kérdésben) még a távolból hallatszódó tűzijátékról beszéltem ,amitől még nem félt(20órakor) . 22óra fele néhány házzal arrébb durrant egy hatalmas tűzijáték,ettől lovam nagyon megijedt. Bementem hozzá a karámba,hogy becsukjam az istállóba,de nem engedte,mert bakolva kivágtázott. 2éves csikóról van szó,aki 1 hónapja van nálam ..
2015. dec. 29. 09:46
7/10 anonim válasza:
Aznap akár benn is maradhat a boxban, illetve kiviheted a karámba vagy dolgozni, amíg ott vagy, de én délután a helyedben már bezárnám.
Nekem is ugyan így van tartva a lovam, a közelben nagy tüzijáték lesz, én valószínűleg kimegyek hozzá estére, de biztos ami biztos, délután már a boxban lesz.
2015. dec. 29. 11:14
8/10 A kérdező kommentje:
Rendben,bezárom akkor minél hamarabb :)
Jobban teszem,ha alul-fölül bezárom az ajtót nála ? Mert ha csak az alsót,akkor ijedtében lehet kirúgja az ajtót..
2015. dec. 29. 11:34
9/10 A kérdező kommentje:
Ostort 'csapkodtam' ma a lónak miközbe ott állt a karám szélénél én meg egyre közelebb mentem hozzá miközbe csináltam és mindig megdicsértem. Most volt egy hatalmas tűzijáték megint és kimentem hozzá és az istállóba evett (nem volt bezárva) ..talán kezdi 'megszokni' a hangokat,de szilveszterkor mindenféleképpen bezárom :)
2015. dec. 29. 17:15
10/10 anonim válasza:
Beabrakolsz, alul és felül is bezárod és nem lesz gond, de már olyan 3-4 körül már be is csukhatod, mert akörül már jócskán durrogtatni fognak, aztán este6-reggel 6ig mindenki annyit tüzijátékozik, amennyit akar. Nem kell nézni, meg semmi, lehet eleinte vergődni fog, de pár durranás után meg fogja szokni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!