Csipked a lovam, hogy szoktathatnám le?
Kedves utolsó!
Nem tudom láttál-e már ménesben lovakat, elég ha csak 5-6 ló van együtt,és jól meg lehet figyelni a társas viselkedéseket. Kétféle csipkedés van a baráti, amikor finoman kedveskedésből csinálják, és van amikor durván már-már a harapás határán. Utóbbinál, ha rangsorban feljebb áll a ló, akkor nem hogy megharapja, hanem rá is rúg a másikra. Szóval én mint a ló gazdája feljebb kell álljak a lovamnál persze ugyanúgy tisztelem, de ha durvábban ráfog akkor én is ugyanúgy megfegyelmezem, ezért legyintem meg egy kicsit és határozottan rászólok, hogy nem. Ha ráhagyom akkor lehet legközelebb már nem csak csipkedni akar. Később elég csak rászólni és tudni fogja, hogy ezt nem kéne csinálni.
Pignon-ról én is hallottam, bámulatos ember, de csak azt látod, hogy miként bánik már egy lóval, amivel már jó a kapcsolata, de egy nyers csődörcsikót neki is valahogy le kell építenie és én azt is megnézném, hogy azt hogyan csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!