Félek lóháton, vágtában. Mit tegyek?
Eldöntöttem, hogy márpedig ha törik ha szakad, én megtanulok rendesen lovagolni. 5 éve lovagolok, kisebb-nagyobb megszakításokkal.
Eddig, a vágta kivételével minden jármód megy. A vágta... Nagyon félek tőle, úgy izgulok előtte, hogy majd kiugrik a szívem. Futószáron megy kéz nélkül a vágta, de egy rossz esemény miatt, amit nem inkább nem mondok el, szabadon az esetek 80%-ban leesek.
Oktatót váltok, és úgy döntöttem, hogy leküzdöm a félelmemet lassan, komótosan.
A kérdésem az lenne, hogy 3 hónap alatt (heti 2 óra minden héten) mire tudnám "vinni"? Egy kis ugratás is belefér, ha már megy a vágta szabadon?
Én nem azt kértem, hogy törjétek meg az önbizalmam egy kommenttel, hanem, hogy mit csináljak. De úgy látom, sok itt az óvodás aki nem ért a szóból.
1 kommentelő: Köszönöm szépen! :)
2 (blokkolt) kommentelő: szívesen beutallak a klinikára, ott majd kivizsgálnak. :P
3 kommentelő: szép kis megfogalmazás, sőt, nagyon lelkesítő is. -.-
Képzeld azt, hogy repülsz.
Amikor a ló beugrik vágtába, és elkezdi: dadamm, dadamm, dadamm, és fújtat: hhh, hhh, hhh, te is fújj egyszerre vele. Amikor leérkezik, te is, ő is kifújtok. Összhang, konspiráció (a konspiráció együtt-lélegzést jelent). Ettől erősödik a kapcsolatotok, szinte eggyé váltok.
Szoríts erősen a lábaddal. A kezedet hagyd a ló fejével egyszerre mozogni, hogy az állatnak legyen helye. Igazából a kezeddel ne is foglalkozz: minden erőt a lábba, szemedet az útra.
Ezenkívül barátkozz sokat a pacival, akin vágtázol. Ha váltott lovon edzel, válassz ki egyet, amelyik a legközelebb áll hozzád, és kérd meg az oktatódat, hogy hadd vágtázhass csak rajta addig, amíg visszaszoksz.
Menj be a bokszába, takarítsd le, simogats, beszélj hozzá. Ismerkedj vele. Barátság -> bizalom -> nem fogsz félni, hogy ledob.
Én ennyit tudok neked tanácsolni, sajnos nem érzem át a helyzeted, mert én alig vártam, hogy vágtázhassak, mindig nagy élmény, és imádom. Remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!