Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovat szeretnék. Mennyi egy...

Lovat szeretnék. Mennyi egy ló havi költsége?

Figyelt kérdés

mar egy ideje járok lovagolni es nagyon szeretnék egy sajátot.persze nem most. szuleimmel megbeszéltem hogy talán 2 év mulva lehet egy .

a kérdésem az lenne hogy mennyi a ló havi költsége ? az ennivaló mennyibe kerul es honnan lehet beszerezni? napi hány órát kell vele lovagolni? mennyi kaját kell neki adni? az oltások mennyibe kerulnek? stb...

még jól át akarom gondolni az egészet...nem akarok azonnal lovat mert még nagyon sokat kell tanulnom . csak tisztában szeretnék lenni az árakkal. elore is koszonom a NORMÁLIS válaszokat!

2015. nov. 19. 13:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Százezres tételnél kezdődik.
2015. nov. 19. 13:56
 2/12 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a környéketeken a lovardákat, mennyiért vállalnak bértartást és milyen feltételekkel (általában drágább, ha csak te használod a lovat, és olcsóbb, ha mást is lovagoltathatnak rajta). Nem igaz, hogy százezres tétel, butaságot mond az előttem szóló.
2015. nov. 19. 14:00
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem vagyok sajnos tisztában az árakkal ,mert már régebben volt lovardákhoz közöm ,de ha jól emlékszem akkor kb 4-5 éve, 30 ezer volt a bértartás havi szinten.Ha jól tudom ebben benne van az ellátása azaz élelmet nem neked kell biztosítani ,de ez csak egy hozzávetőleges adat ,én is azt javaslom ,hogy inkább lovardáknál érdeklődj ,mert mindenhol máshogy működik a rendszer.

Maga megvenni az ugye a lótól is függ ,de ez ugye több százezres tétel általában olyan 200-300 között már lehet találni normálisabbat ,de 300-400-et mondanám a reálisnak amiért kapsz is valamit.

2015. nov. 19. 14:08
 4/12 A kérdező kommentje:
valahol hallottam hogy havi 35-40 ezer Ft. ez igaz?
2015. nov. 19. 14:19
 5/12 anonim ***** válasza:
17%
Plusz kaja, merthogy eszik is az a ló.
2015. nov. 19. 15:24
 6/12 anonim ***** válasza:

Maga a ló olyan 300-400ezer, amiből már tényleg szép jószágot kapsz. A bértartás havi olyan 35-60ezer forint között van, ez nagyban függ attól, a környéken ez mennyire van jelen, milyen a színvonala stb.

Viszont...ha megbetegszik, akkor az oltás, gyógyszerek és egyebek rettentően drágák, súlyos tízezrekbe kerülhet egy betegségből való kigyógyítás, tehát nagyon gondold meg. Az oké, hogy megveszitek, lesz bértartás, de ha bármilyen betegsége lesz és nem tudod fizetni, az elég gáz.

2015. nov. 19. 15:31
 7/12 Dóri1120 ***** válasza:

Szia.Igazából attól is függ , hogy van e legelő.Mert ha van akkor az megkönnyíti az etetést.Ha van rá lehetőség , hogy otthon tartsd (egyedül ne, mert rossz ha egyedül van) akkor úgy megúszod havi 25 000ft-tal. De inkább a bértartást ajánlom mert akkor a ló nincs egyedül , odafigyelnek rá stb.

A bértartás úgy 35 000ft de inkább fölötte.

2015. nov. 19. 15:56
 8/12 anonim ***** válasza:

Bértartásban 30-40 ezertől felfelé.

Otthon tartva a takarmányt vásárolva 20 ezerből kijön havonta. A neten/helyi újságban találsz hirdetéseket, illetve ismerősök útján tudsz vásárolni.

Napi egy óra lovaglás elegendő.

Ad libitum széna, abrak igény szerint.

Az oltások 5-6 ezer ft körül mozognak, a körmölés 3-4000, patkolás 8-10 ezertől.

2015. nov. 19. 17:43
 9/12 anonim ***** válasza:
Bértartásba 30-50 ezer/hó-tól indul ebben a kaja és a legelő valamint a pályahasználat van benne. 8 hetnte kovács, meg az állatorvos nincs benne. Jah és edző sincs úgy kalkulálj.
2015. nov. 19. 17:43
 10/12 A kérdező kommentje:

koszonom a válaszokat! :) a lovat egyedul tatottam volna itthon de ha a lo nem érzi jol magát egyedul akkor inkább a bértatrás.. :) nem akarnám hogy a lo rosszul erezze magát :/

még nagyon át kell gondolnom :)

2015. nov. 19. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!