Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit tegyek hogy a szüleim...

Mit tegyek hogy a szüleim megengedjenek egy saját lovat?

Figyelt kérdés
10 éve szüntelenül vágyok egy lóra. Nevelőapámnak vannak is, de családi okok miatt nem lovagolhatok rajtuk, nem is láthatom őket, mert másik városban vannak. 14 éves vagyok, és tudom, milyen nagy felelősség egy ló tartása. Anyukám még bele is menne talán, de apum mindig talál valami kifogást. Hiába hozok fel érveket, hiába teszek ígéreteket, egyik alkalommal azt mondja, majd meglátjuk, másodszor nemet. Nem értem, mi lehet a problémája. Egész életem során lovak körül voltam, értek hozzájuk. Az anyagiakkal sem lenne olyan nagy baj. Időm is lenne foglalkozni vele, csak a hely esetleges gond lehet. Külön élnek a szüleim, én anyukámmal egy olyan házban, ahol nem áll rendelkezésre a kertben egy kisebb istálló és karám kialakítására elegendő hely. Viszont ez máshogy van apámnál, ugyanis neki egy egész kihasználatlan telke van. Mit tegyek, hogy “megfűzzem“? Nagyon szeretném.

2015. nov. 9. 18:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Ne is haragudjatok, de eszméletlenül értetlenek vagytok, tisztelet a kivételnek.

Első kérdezőnek: Amint írtam, nem nálunk van a nevelőapám lova, mivel nem velünk lakik, lehet ez furán hangzik de így van.

Második kérdezőnek: Igen, képzeld el 14 évesen lovat akarok. Ha megtehetjük akkor miért ne? Nem fogom felhúzni magam az eszetlen, trágár, és szánalmas válaszodon. Menj máshova irigykedni.

Harmadik kérdezőnek: Mindennek utána jártam már, tisztában vagyok mivel jár egy ló, és igen, felfogom.

Negyedik kérdezőnek: Nem csak lovagolni szeretnék, hanem gondozni is. Sőt, inkább arra vágynék. Nekem öröm istálló körül dolgozni.

Ötödik kérdezőnek: Ezen elmosolyodtam, nagyon gyerekes felfogásod van. Ha tudni akarod, egyelőre nem akarok "luxusautót", de később szóba jöhet! ;)

Hatodik kérdezőnek: Nem élnek együtt a szüleim. Sem a nevelőapám és az anyám. Olvasd el figyelmesebben.

Hetedik kérdezőnek: Nagyon köszönöm ennek az egy normális embernek hogy ide illő, és kulturált választ adott.

Nyolcadik kérdezőnek: Honnan lenne pénzem? Lovat még magamnak is tudnék venni, úgy is tervezem, csak hogy a tartása is pénzbe kerül. Ez okból kértem volna segítséget a szüleimtől. Akik megtehetnék, ezért nem értem, hogy miért nem mennek bele. Amúgy meg a kérdés az volt, hogy hogyan győzzem meg őket. Viszont te meg igazán büszke lehetsz magadra.

Kilencedik kérdezőnek: Ki kérdezi óránként? Miről beszélsz? Én ezt az egy kérdést tettem fel.

Tizediknek: Nem értem hogy jött ez ide.

2015. nov. 10. 16:29
 12/18 anonim ***** válasza:
66%

14 évesen tudnál magadnak lovat venni? Húú, azt megnézném! Kicsit el vagy szállva magadtól. Attól, mert nagyitól, déditől meg papától kaptál egy kis plussz pénzt karácsonyra meg szülinapra, attól ne szállj már el, kiscsillag! Gondolom ezt a szüleid is pontosan tudják, ha olyan egyszerű és nagyszerű lenne minden ahogy azt te előadod itt, akkor már lenne lovad, nem? Mi már többen is leírtuk, hogy ez nem így működik, hiába írod le ezerszer, hogy megtehetitek, de mindegy, hisztizz nyugodtan tovább, sőt, verd magad egyenesen a földhöz. Ha az én gyerekem csinálná ezt, sőt, még azzal kérkedne, hogy miért nem lehet mert "megtehetjük", 14 évesen még nekem akarná megmagyarázni mit engedhetünk meg magunknak és mit nem, ő akarná beosztani az anyagiakat, na azt hiszem hogy nemhogy lovat, de még egy hörcsögöt se kapna, az biztos!

Lovat meg nem babusgatni vesz magának az ember, az menni fog úgyis ha elmégy egy lovardába és az ottani lovakat gondozod.

2015. nov. 10. 16:50
 13/18 A kérdező kommentje:
Képzeld csak igen! Kezd ez unalmas lenni, pedig semmit sem tudsz az életemről! Lehet megvan az okom arra hogy "el vagyok szállva magamtól"! Ezt miért nem lehet felfogni? Minden "megvan" egy lóhoz, de még sem vesznek. Ez volt a kérdésben, sajnállak hogy ennyire a felfogásod ennyire rossz. A te gyereked nem érdekel engem, vegyél neki akkor hörcsögöt. De attól, hogy ti vagytok a naaagy felnőttek, attól semmi jogotok így beszélni velem. Én csak egy ártatlan kérdést kérdeztem, amire NORMÁLIS válaszokat vártam volna. Úgy látszik hogy ma már ez túl nagy elvárás az ilyen undorító emberektől, mint például te! Hányszor írjam még le hogy nem babusgatni szeretnék? Szánalmas egy ember vagy, ne is haragudj.
2015. nov. 10. 17:24
 14/18 anonim ***** válasza:
66%
Azt mondod tudsz lovat venni. Akkor menj és vegyél! Isten áldjon.. Azt írod, hogy ha megtehetem akkor miért ne? Menj és vegyél! Ha meg nem engedik meg akkor így jártál kategória... 2évvel vagy idősebb vagy mint a lányom de mikor neki elmondtam, hogy hiába veri magát a földhöz, itt nem lesz kutya, mert gyereknek nem veszünk állatot. Megértette, többet nem került elő a téma.
2015. nov. 10. 19:11
 15/18 anonim ***** válasza:
54%
Amíg így viselkedsz, addig nem is lesz más örömöd az életben, kislány! De menj akkor vegyél lovat, hajrá!
2015. nov. 11. 07:02
 16/18 anonim ***** válasza:
33%
Elárulod mi az a képességed,hogy 14 évesen tudod milyen a ló tartása, mivel mekkora felelősséggel?
2015. nov. 11. 17:49
 17/18 anonim ***** válasza:
73%
Bocsánat előre is, a kérdésedre nem tudok válaszolni, de az apukádat értem. Ha bértartásban lenne, akkor ugye neked nem lenne meg az örömöd, hogy dolgozhass az istálló körül stb. Ha meg otthon tartod, az eleve 2 ló és kiszámoltam, a kezdés min. 8 millió forint. És nyáron mit csinálsz? Elmentek nyaralni, aztán ki gondozza a lovat? Vagy ha beteg lesz? És lehet, hogy nem is ismered még olyan jól a lóbetegségeket, hogy felismerd őket. Bértartásban ugyan szakemberek rögtön észrevennék, de, még ha 10 éve is lovak körül vagy, lehet, hogy úgy sem vennéd észre, az pedig a ló életébe is kerülhet.És mekkora egyébként az apukád telke? Csak mert min. 2 hektárosnak kell lennie. Bocsi, de szerintem még nem jött el az időd. Ehelyett kipróbálhatnád a felestartást például.
2016. jún. 30. 13:08
 18/18 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem addig vele se gondolj a lovásárlásba, amíg nem esték egy két hatalmasat... Tapasztalat. Én 6 évesen kaptam az első lovamat, estem egy hatalmasat, persze utána rohantam sírva anyukákhoz, hogy abba akarom hagyni, adjuk el a pacit (végülis visszaültem, nem hagytam abba, és még mindig meg van a paci). A ló vásárlás hatalmas felelőséggel jár! Tudod, hogyha normális helyen tartod betartásban, akkor az minimum 35-40 000ft, plusz még az állatorvos, felszerelés, kovács, versenyek, papirokstb. Nem is beszélve a ló alap áráról, minimum 3-4-500 000ft. Ezt nagyon gondold át. Ha otthon tartanád, akkor számold bele azt, hogy minden reggel egy órával korábban kelsz, trágyától, etetsz, lepucolnod a lovadat, majd este mindezt újra megcsinálod. Nagyon gondold át, hogy bele fér e az idődbe, meg megfelel e a pénztárcádnak. Mert ha megveszel egy lovat és utána megunod, akkor nem biztos, hogy jó szinben fogsz feltűnni a lovasok közöt...
2016. dec. 13. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!