A shetlandi póni elbír egy 40 kilós lányt?
"a standard változat a kisgyerekek ideális pónilova. Mérete, könnyű kezelhetősége folytán a gyerek megtanulja mellette a lóval való bánást, a lóra ülést, biztonságot szerezhet a ló hátán. Sajátos, aprózó mozgása miatt a klasszikus lovaglás megtanulására nem alkalmas, viszont fogatban saját súlyának többszörösét képes elvontatni hosszú távon is. Svédországban sulkyba fogva ügetőversenyeket is rendeznek vele."
"A 19. században a Shetland-pónit csillevonóként alkalmazták a szénbányákban. Az e célra kitenyésztett pónik feje nagy, meglehetősen csúf formájú volt. Mivel a bányákban ma már nincs rájuk szükség, ez a formai jellegzetesség a tenyésztés során egyre inkább visszafejlődött. Ma már a sziget lakói alkalmazzák földjeiken teherhordó és igavonó állatként, főleg azért, mert testsúlyának akár 50%-át is képes szállítani. Újabban ügetőversenyeken is szerepeltetik, valamint hobbilóként is bevált, mivel a kisgyermekekhez barátságos."
Valószínűleg meg fog tudni bírkozni egy 40 Kg-os kislány súlyával.
:-)
A fjord nem póni.... welsh póni, de nem olyan pici.
A shetlandi pici, szóval egy 40 kg-os lány nem fog tudni rajta vágtázni, mert egyrészt a magasságkülönbség következtében neked nagyon kényelmetlen lesz, másrészt a lónak ez nagyon nagy teher, úgyhogy nem ajánlom. Harmadrészt erről a lóról nagyobbat tudsz esni, mint egy normál magasságúról.....
Én azt mondom, hogy nem. Egy 40 kilós lány csak 10 kilóval könnyebb, mint én, én meg még a 160-as magasságommal is karikatúra lennék szerencsétlen pónin.
A shetlandi kisgyereknek való, nem kamaszlánynak. Ekkora súlyra legalább ez 120 centis erős pónit javasolnék.
Ekkora súlynak kisló való nem póni...
Mint mondtam a Fjord sem póni, hanem kisló vagy a Haflinger....stb.
Pff! Nem is értem hogy gondoltad ezt egyáltalán, ez állatkínzás lenne szegény lónak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!