Az baj ha az edzőm nem vizezi a lovaknak az abrakát?
Elvileg milyen baja lehet?
Csak azért kérdezem,mert évszázadokig nem volt divat az abrak áztatása.
És a ló mint faj fennmaradt.
A 80- as évek végéig még a versenypályán sem áztattuk az abrakot az érzékeny versenylovaknak és semmi bajuk nem volt.
Annyi, hogy nem szippantja fel és a gyomrában dagad majd meg. De áztatva meg alapból dagadva megy le...
A lovak élnek és virulnak, szerintem továbbra sem kellene azzal foglalkoznod, hogy az edződ miképpen tesz kárt a saját lovaiban, amikhez neked annyi közöd van, hogy fizetsz neki azért, hogy felülhess rájuk. Történet vége.
Ha én oktatnék, baromira nem örülnék neki, ha egy tanítványom ott kotnyeleskedne a lovaim körül és a hibát keresné abban, hogy hogyan etetem őket...
Ha szívességből engedek felülni valakit, akkor meg pláne ne örülök, ha jön, és kioktat, hogy még milyen plusz dolgokat kéne elvégeznem a saját lovm körül, mert ő úgy érzi, hogy jobban tudja.
A poros takarmány nem feltétlenül használ, de pl. egy keheség kialakulásához általában messze nem elég csak az magában, hogy a ló nem áztatva kapja a zabot.
Így van!
Mikor nem volt divat a kaja áztatása,akkor sem volt minden ló kehes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!