Anya szerint béna Lovas vagyok (? )
Kérdező mondjuk az, hogy nem vágtázol tényleg kevés arra, hogy elkezd a sulit, mert hiába lovagolsz x éve, még ezzel a tudással bőven kezdőnek vagy mondható.
Ott pedig nem fognak kezdőkkel foglalkozni. 2 éves a suli ebből az első év csak elmélet (anatómia, edzéselmélet, gimnasztika, eü ismeretek...stb) ráadásul úgy van a képzés, hogy sportedző, ami sok sportágat lefed, és csak a második évben jön a gyakorlat, ahol lóval találkozol. Gyakorlaton pedig te is fejlődsz, viszont ott már az oktatást/edzősködést is csinálni kell, hiszen azért vagy ott, hogy ezt tanuld.
Szóval, ha komolyan akarod, akkor inkább hagyd most a parellit, fejleszd magad, aztán ha megvan a papír majd visszatérsz rá. Keress egy jó edzőt, aki komolyan foglalkozik veled, mondd neki, hogy te el akarsz jutni legalább a rajtengedély szintig, és nem muszáj ugratni, díjlovaglást is választhatod. Ne csak az alap patanyomfigurákat nyomd, hanem a többi alapfeladatot is, mint pl vállat be, farat be, röviden hátra arc, combravaló engedést, ellenvágtát,eleje körüli fordulat és más lovat tornáztató és idomító gyakorlatokat.
A legalja? És akinek oktatója sincs, de OB-t nyer, akkor az még a legaljánál is lejjebb van?
Kicsi lány, először is az arcodból kellene visszább venni és ELKEZDENI lovagolni tanulni. Amit most csinálsz, azt a párom cirka 10 alkalom után megcsinálta úgy, hogy előtte nem látott lovat, csak képen (plusz eleje-hátulja körül forgatja és combra engedteti) és én, aki tanítja, nem vagyok se oktató, se edző.
Nem tudom egyáltalán nézted-e már, hogy edzőin mik a felvételi követelmények? Lehet nem ártana..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!