Miért ilyen másokkal a lovam?
Az "egygazdás" ló nem jó dolog. Ok,hogy veled tündi-bündi, de másokkal szemben veszélyes. Egy lóval szemben nem kívánatos dolog ez. Mi lesz legközelebb, ha más bemegy a boxba akkor felrúgja? Gondolj bele, ha beteg vagy vagy történik veled valami, akkor ki gondozza a lovadat, ha veszélyes a viselkedése? Erről le lehet szoktatni, az a lényeg, hogy aki épp vele van az tegye helyre a kisasszonyt. Nem szabad ráhagyni a bepróbálkozásait, hanem le kell rendezni és ha a helyzet úgy kívánja, akkor meg is lehet ütni.
Nemrég volt dolgom hasonló lóval,bár ő inkább csak bunkó volt. Eleinte ment szépen és jól, lehetett pucolni, feladta a lábait, aztán 4-5 alkalom után már nem akarta a lábát se, meg megállni se, meg fenékbe csipkedte az embert. Na akkor a elővettem a határozottabbik énem, kapott egyet a feje, meg jól rászóltam. Viszont amint rendben viselkedett megjutalmaztam. Velem utána nem bunkózott, de mással aki nem rakta helyre simán megcsinálta.
Ha nem hatalommániás a lovad, akkor elég egyszer lejátszani ezt a dolgot és a ló tudomásul veszi, hogy itt más a góré és nem ő.
Szóval a környezetedben és a lovad környezetében lévő embereket bátorítanám, hogy ne hagyjanak rá dolgokat, mert csak rosszabb lesz. És te se ess kétségbe, ha valaki szájba vágja a lovad, mert épp készült a félkezét leharapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!