Patkolásnál miért sütik rá a patkót a ló lábára?
Hogy tökéletes illeszkedjen a patához.
" A patkó felhelyezésének két elfogadott módja van. Az egyik a hideg patkolás, a másik a melegen való felhelyezése ( sütése ) a patára. Sütésnél a patkót a vörös izzásnál hidegebben kell feltenni, hogy el ne égesse a szarut. A túlzottan elégetett szaru elmorzsolódik, a patkó meglazul, minősége romlik, de fontosabb ettől, hogy kárt okoz a pataszerkezetben. A pata rossz hővezető, ezért a forró vasat anélkül lehet felhelyezni, hogy a lónak fájdalmat okozna, vagy megsértené a szaru alatt elhelyezkedő érzékeny réteget. A pata fehér vonala viszont nagyon jó hővezető, így komoly károkat okoz, ha a fehér vonalon felszalad a forróság. A forró vassal történő patkolás előnye a pontos felhelyezés és a biztonságos rögzítés, de ehhez pontos, rutinos kézre van szükség"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!