Adjak neki lucernát?
Figyelt kérdés
Van egy 2 éves sportló csikóm, aki most került hozzám. Mivel növésben van, adok neki kifejezetten csikóknak való vitamint. Egész nap szénát eszik, folyamatosan van előtte. A kérdésem az lenne, hogy jót tenne-e neki ha reggelente kapna 0,5-1 kg lucernát? Ahogyan utána olvastam, ajánlják vemhes kancáknak és növendék kancacsikóknak is. Eddig egy lovammal sem etettem, ezért vagyok kicsit bizonytalan :)2015. aug. 31. 10:48
1/3 anonim válasza:
Szia.Baja biztos nem lesz tőle,csak ne túl sokat adj neki.Valamikor a széna helyett kapja.A miénk napi egyszer este gabona mellé kapja széna helyett..de van hogy ki van engedve legelni és ott is lucerna nő.Nagyon szereti amúgy,jobban.mint bármi mást
2/3 anonim válasza:
Fokozatosan szoktasd hozzá, eleinte jó 2 marékkal adj neki, aztán felehetsz egy jó villányi adagig. Amúgy széna helyett inkább valami dúsabb zöld legelőre vidd, tavasztól őszig sokkal jobb neki, mintha egész nap csak szénázna.
3/3 anonim válasza:
Fokozatosan, kis mennyiséggel kell kezdeni és figyelni a lovat (elsősorban szűrődés, pataérzékenység szempontból).
Van ló, ami bírja széna helyett is (én ezt azért túlzásnak tarom) és van, ami a kis mennyiséget sem tolerálja.
Én megpróbálnám, de csak óvatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!