Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A pinto és a paint ló között...

Lovas Lány(: kérdése:

A pinto és a paint ló között mi a különbség? Hogy lehet őket megkülönböztetni?

Figyelt kérdés

2015. júl. 24. 13:31
 1/4 anonim ***** válasza:
15%
Úgy tudom, a Pinto egy konkrét fajta, míg a paint horse egy gyűjtőnév a "színes lovakra". Az amerikai fajtákban ugyanis rengeteg elnevezés van a különféle mintázatokra, és ha jól tudom, egyes minták fajtajellegek is lehetnek. (Vagy fajtakövetelmény - a kukacoskodók kedvéért).
2015. júl. 24. 16:20
 2/4 anonim ***** válasza:

A paint horse egy amerikai fajta amely a Quarter horse, úgymond foltos változata.

A pinto nem teljesen egy konkrét fajta de itt egy jól összefoglaló cikk róla: [link]

Megkülönböztetni max. úgy tudod, hogy ha nagyon magán viseli a paint horse fajtajellegét akkor valószínüleg az, ha csak hasonlít rá akkor pinto, de ehhez jó szem kell és nem is biztos, hogy teljesen meg lehet így különböztetni őket. Azért remélem segítettem valamennyit és ki tudsz igazodni a kicsit kusza mondataimon. :)

2015. júl. 24. 17:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Az első pont fordítva mondja, a paint a fajta, a pinto pedig lényegében szinte bármi, ami foltos. Ha nagyon látványosan nem is hasonlít egy quarter kiállására a ló, akkor bizonyos, hogy max pinto, de a megítéléshez érteni kell hozzá azért.
2015. júl. 24. 22:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2015. júl. 27. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!