Láb feladására való tanítás? Lent
Jó lenne, ha hozzáértő, tapasztalt lovas is látná, aki meg tudja ítélni, hogy tényleg félti-e a lábát, vagy esetleg fáj valamije, és nem akar átterhelni emiatt a másik lábára, vagy csak szimplán rossz szokás, és szemétkedik veled. Mert mindre más megoldás kell, és nagyon fontos lenne tudni, miről van szó.
Műkezet szerintem ha felhívod Pataky Katát, vagy írsz neki, akkor ő tud segíteni benne, hogy hol érdemes beszerezni. Az ostor, pálca nem tűnik a legjobb megoldásnak sajnos.
azért ezt a problémát Pataky Kata előtt is meg tudták oldani...
mivel nem a te lovad, ezzel nem neked kell foglalkoznod szerintem, ezt szögezzük le.
az egész titka a türelem és a gyakoriság. te gondolom látod hetene 2-3x, ezt azonban naponta 20-30x kéne gyakorolni, mindig nyugodtan, türelemmel, lassan felvenni, ha kirántja, rúg, félre állni, megvárni, míg lenyugszik, majd újra.
attól nem valószínű, hogy lesz baja, ha egy darabig nem lesz kikaparva (nem értem mit értesz benövés alatt), a kovács majd felszedi neki max kötéllel körmöléshez, azonban ha kapkodós, türelmetlen kovács van az csak visszavet ilyenkor...
mivel a ló oldalra nem tud kirúgni, ezért fel lehet úgy kéni a lábát, hogy akkor se legyen bajod, ha nem adja, tehát műkéz nem kell (se pálca), csak egy tapasztal, hozzáértő, nem félős ember.
Tud az a ló oldalra rúgni, mást nem, kicsit csavar magán, szóval az azért költői túlzás, hogy ha oldalt állsz, akkor tuti biztonságban vagy, semmi gáz...
A folyamatos kajával jutalmazást nem látom indokoltnak, a nyaksimi elégnek kéne, hogy legyen szerintem.
Ha meg nem adja a lábát kovácsnak se, a mienk pl úgy csinálja, hogy végesetben kicsit bódítja, és úgy körmöli. Egy idő után a ló rájön, hogy túlélte minden nehézség nélkül, és hagyja a nélkül is, ilyenkor kap tőle valami finomságot folyamatosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!