Lovasarlas miatt irtam fogalmam sincs mi legyen? (bovebben lennt)
Azt írod felestartója vagy a lónak. A gazdája mindenképp el akarja adni, vagy csak te akarod ennyire? Ha mindenképp el akarja adni, akkor neked mint felestartó felajánlhat egy elővásárlási jogot, de mondhatja azt, hogy ez a lehetőség max 2-3 hétig van, aztán ha nem veszed meg eladja másnak.
Én nem hiszem ezt a ingyen tartás dolgot sem. Ok rokon vagy, de azt se felejtsük el, hogy egy istállózott ló havi takarmányköltsége kb 17-20 ezer Ft. Ennyit illik adni és akkor még a 6-8 hetente jövő kovácsról és a kötelező állatorvosi költségekről nem beszéltünk. Ezt le is kell papírozni, egy bértartási szerződés keretében. Esetleg a rokon feldobhatja, hogy ingyen tartja a lovadat, de ilyenkor az az elvárás, hogy a lovadat dobd be a közösbe, amit nem ajánlok.
Ülj le a szüleiddel és a rokonoddal, hogy ha megvennétek a lovat, akkor milyen anyagi terhet róhat rátok. Illetve ha neked még edzőre van szükséged, akkor neked mennyi az edzés költsége.
Ezután otthon kell megbeszélni, hogy telik-e hosszútávon havi 40-50 ezer lótartásra.
Másrészt meg attól is félhetnek a szüleid, hogy hamarosan középsuliba mész, ilyenkor egy csomó minden változik, más baráti társaság, esetleg többet kell tanulni, na meg hamarosan felbukkanhatnak a fiúk is, és ilyenkor sok minden fontosabb lehet, mint a lovazás. Persze ez csak egy szülői félelem, nem garancia, hogy te elfordulsz a lótól.
A másik az, hogy ha úgyis loviban lesz, akkor lesznek úgyis hozzád hasonló lovas kislányok, akiknek a kedvence lehet a lovad.
Én is hasonló cipőben járok, de én egyenlőre jól megvagyok így, hisz a lovat szinte csak én lovagolom úgy kezelem mintha a sajátom lenne, az anyagiak meg a felelősség még sem engem terhelnek.
Esetleg a ló mostani tulajdonosát kérethetnéd meg, hogy szóljon pár szót az érdekedben a szüleidnél.
Utolsó, te azt csak hiszed, hogy nincs rajtad felelősség. Azt írod többségében te lovagolod, ha alattad sántul le a ló, akkor ne a gazdája fizesse már az állatorvost, hanem te. Vagy ha a ló a te fennhatóságod alatt (pl kézen vezetve elszabadul) anyagi kárt okoz vagy átrobog egy pár emberen akkor az is a te felelősséged.
Szóval nemcsak úgy lovacskázni kell a nagyvilágba.
Kérdező! Én szurkolok neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!