1 és fél éves lovat bele lovagolni?
A jó Isten mentse meg az a szerencsétlen lovat, aki hozzád kerül!
Na és mit mondott az edződ?
Ugye tudod hogy a dörgölőzést annyit jelent hogy kiváló vakarófa lenne belőled? Vagyis a lovak legalább annyira tisztelnek és szeretnek mint egy darab fát.
3 éves kora előtt jó érzésű ember nem ül lóra. A másik az, hogy a belovaglás nem egy 2 napos mutatvány, hozzáértés nélkül könnyen kórház lehet a vége, meg egy elrontott ló.
Ja és nem azért nem lovagolnak be másféléves csikókat, mert nincs meg a harmónia a ló és a leendő lovasa közt, hanem mert fizikailag alkalmatlan rá, nem elég erősek a csontjai az izmai.
Ha a "tanárod" azt mondja, hogy nyugodt szívvel lovagol egy ilyen fiatal lovat, akkor az ő szakértelme is igen csak megkérdőjelezhető.
Az ilyen kérdésnél sok embernek nyílik a bicska a zsebében, én is láttam már túl korai belovaglás miatt később nyomorékká lett lovat, amit el kellett altatni.
Na és gondolod hogy azért szeret, mert megengeded neki hogy beléd törölje az orrát? Hol van ebben a tisztelet? Vagy az már egyáltalán nem számít?
Tudod kislány nekem eszemben sincs jópofizni veled. Ez még viccnek is rossz, a szüleid helyében én szégyellném hogy ilyen gyerekem van. Itt egy 1,5 éves csikóról beszélünk, aki tulajdonképpen még gyerek! Ha emberi évekkel számolunk mit gondolsz: normális dolog egy 6-10 éves gyereket igába fogni és erején felüli rabszolgamunkára kényszeríteni? Mert az amit leírtál kimeríti az állatkínzás fogalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!