Milyen számotokra az ideális lovastábor?
Lovaglás, lovakkal való foglalkozás, egyéb csoportos játékok pl. számháború.
Szerintem kisebb, de jó társaság a megfelelő. Max.10-12 fő.
:)
Aggtelek: Sokat voltam ott táborban. Vigyáznak az épségedre.
Rádiháza: Sok jót hallottam erről. Lovas túrázások...stb
Ideális létszám 6-10 fő, haladó lovasokkal max 15 fő. Legyen elegendő számú ló, oktató/edző és pálya. Értem ez alatt, hogy a haladó lovasok dolgozhatnának külön pályán így nem kéne a kezdőket kerülgetniük, meg tudnak komolyabb, pl cavaletti munkát végezni. 3 oktató lenne az ideális, így a haladó lovasokhoz, akikkel lehet nehezebb feladatokkal dolgozni, 2 pedig a kezdőknek 1 a futószárasokhoz, 1 a már szabadon lovagló, de bizonytalan lovasokhoz, így nem kellene megoszlania a figyelemnek.
De hát ugye ez csak álom.
Programok terén lehetnek elméleti órák, lovak viselkedéséről, miért fontos a helyes ülés, segítségadásokról is lehet beszélni, mert úgy vettem észre, hogy sokszor nem tiszta a lovasoknak, hogy mikor mit kéne csinálni. Játékos programok is kellenek, sőt a lovasoknál mindenkinek a maga szintjén lehet ügyességi vetélkedőt csinálni. pl a futószárasoknak karika/labda dobálás, a szabadon lovaglóknak ügyességi pálya. Ezt akár a tábor utolsó napján is el lehet sütni akár a szülők előtt. Fakultatív program gyanánt lehet esetleg lovas filmet nézni, kézműves foglalkozásokat tartani, túrázni, esetleg közeli nevezetességet meglátogatni lovasfogattal, 1 strand is belefér, esténként tábortűz szalonnasütéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!