Veszprém körül keresek olyan lovardát amibe a nyáron dolgozhatok (lóápolás, istállóimunka, esetleg kicsik oktatása, futószáraztatás) amiert cserébe ingyen lovaglást kapok. Valaki ismer ilyen lovardát aki felvenne?
Esetleg az is megfelel, hogy valakinek van lova, és azzal kéne foglalkozni, és cserébe lovagolhatok (ilyen lovastárs féleségre gondoltam)
14L
1: Es ha akkor ugy hogy az istalloban sepregetek meg ilyesmi meg lovat pucolok olyat nem tudsz?
2: koszonom a valaszt esetleg nem tudsz ajanlani lovardat veszprem korul ahol probalkozhatok? vagy egy tanya feleseg is megfelel :) csak hobbibol lovagolok, nem celom a versenyzes
Minden tizenéves erre hajt, a tanyákra/lovardákra özönlenek be ezek a "munkáért cserébe lovaglást kérek" kis csajok. Itthon tartom a lovaim, és jó rájuk látni az utcáról. Lehet ez az oka, hogy minden héten becsenget valaki hozzánk, hogy munkáért cserébe nem e lovagolhatna nálam?
Kérdező, ilyet szerintem sehol sem fogsz találni, főleg most nyáron mikor minden nyári szünetben ráérős kölyök ezt akarja.
Szerintem, ezért neked lovaglást nem fognak ajánlani sehol. Én már jó ideje keresek olyan helyet, ahol lehetne ganézni,lovat pucolni,etetni,satöbbi, szimplán a lóközelségért. (lovagolni edzőnél lovagolok, eleve nem is mernék így más lovára ráülni, mert ha ne adj isten alattam sántul le, nem hogy én leszek a rossz, de a bűntudat sem utolsó..)
De lényeg a lényeg, még ilyen helyet is eddig mindössze egyszer találtam tavaly, két hétre, amíg gondok voltak a lovásszal. Ennek ellenére kitartás :)
(btw, azért sem "vesznek fel" mert mint nyári munkát még nem csinálhatod, emellett, ahogy mondani szokták, "a ló veszélyes üzem", bármi bajod lesz,azért elvileg okolhatóak.[pl nálunk közösségi munkára sem kötnek szerződést a lovardák épp ezért] és ló mellett könnyen lehet bármi bajod, még a szabályok,etikett (vagy nevezzük akárhogy) betartásával is rúgott fel, harapott meg ló, esett rám vasvilla, stbstb :D)
VISZONT ha elmész egy lovardába, és jó kapcsolatot ápolsz az ottaniakkal, meg olyan a hely, akkor lehetséges, hogy szívesen látnak kint lovatpucolni,ganézni, de fizetni, vagy ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítani nem fognak. Falun lehet még magánházaknál próbálkozni, de vedd figyelembe, hogy azok sok esetben nem képzett iskola/gyereklovak, illetve ha úgymond kárt teszel az állatban, felelősségre fognak vonni csúnyán.
Emellett itt Veszprém környékén sokkal nehezebb elhelyezkedni, mint pl az alföldön, vagy Pest környékén, én is ezzel bajlódok rendesen,de érthető hogy 15-16 évesen nem szívesen állnak szóba a lótulajok velünk :D
Igaza van a hozzászólóknak, nem sok esélyed van.
Nekem szerencsém volt, - ugyan már felnőttkorban- , véletlenül adódott olyan lehetőség, hogy lovaspanzióban dolgozhattam alkalmanként, hétvégeken. Nem a lovakkal, hanem a házban, mindenes munka volt, takarítástól a kerítésfestésen és mosogatáson át a vasvillázásig minden, ami akadt. Cserébe rengeteget lovagoltam terepen (egy hétvégén volt, hogy 10 órát is), mert a lovakat is le kellett mozgatni, vendég híján nem voltak lovagolva.
Akkor nagyon jó buli volt, most már megöregedtem, még egyszer nem csinálnám. Sajnos, abba is hagytam a lovaglást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!