Free jump vagy spenger (balance) kengyel eri meg jobban? Velemenyek? Tapasztalatok? Ugrashoz kene.
A free jumphoz nem tudok hozzászólni. Nekem Sprenger Bow Balance kengyelem van. Sokat gondolkodtam, hogy megéri-e az árát, vagy tud-e annyival többet stb de végül megvettem és ezerszer jobb, mint az eddigi kengyeleim! Eddig még sosem vesztettem el a kengyelemet, ha valamiért kiveszem a lábamat egyből vissza tudom rakni, nem kell keresgélni. Tökéletes biztonságot nyújt mind lovaglás közben, mind ugrások fölött. Előtte néha, ha nagyon fölé ugrott az egyik lovam (csikó), akkor jóval hátracsúszott a lábam, nem éreztem semmiféle támogatást, de ebben a kengyelben mindig a legjobb pozíciót tudom felvenni. Nagyon rugalmas, szinte észre sem venni, hogy ott van, de mégis biztonságos. Mivel hajlik, ezért követi a lábam mozgását, nem kényszeríti kényelmetlen pózokba (emiatt is olyan jó ugrások felett). Plusz ebben a térdem sem fájt soha (ami eddig szokott). Csaj ajánlani tudom! Először tartózkodtam az ára miatt, de most lehet, hogy veszek egyet a másik nyergemre is. (Talán annyi a hátránya, hogy kezdőknek nem ez a megfelelő kengyel. Kell hozzá bizonyos lovastudás, hogy a lovasnak megfelelő tartása legyen már stb, különben csak ide-oda nyeklik a kengyelben. De gondolom neked ilyenekkel már nincsen bajod, csak próbálok segíteni másoknak is, akik esetleg ezt olvassák).
(18/L, 125-ön versenyzek).
Nálunk többeknek free jump van, panasz nem volt rá, ódákat zengenek róla, tényleg nagyon fa.sza kengyel, de a teljes hatáshoz szükséges hozzá a kengyelszíja is.
Összességében szerintem egyik se ér annyit, amennyiért vesztegetik amúgy, de ez a magánvéleményem, hogy remek kengyel mindkettő, azt nem vitatom el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!