Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovas pályák talaját miből...

Lovas pályák talaját miből csinálják? Milyen anyagokat használnak?

Figyelt kérdés

Jártam már több jelyen is, millió megoldást láttam. Főként az érdekelne, hogy szabadtéri és fedett pályák valamint körkarámok talaját miből szokták megoldani, és mi az, ami a lónak a legjobb?

Szabadtéri pályákon a 4 évszakos, textillel kevert pályatalaj tetszett nekem a legjobban, de volt hely, ahol csak simán a földet felboronálták hetente 1x, nyáron locsolták, és nagyon jó pálya volt, lovak is szerették. Viszont olvastam, hogy homokból is csinálják. Egyszer lovagoltam olyan fedelesben, ahol homok volt, hát szerintem az abszolút nem volt egészséges, a ló patája teljesen elsüllyedt, láthatóan szenvedtek, mire kiemelték a lábaikat, meg még porzott is. Ti miket tapasztaltatok? Már sokat gondolkodtam ilyen dolgokon, mi a jó a lónak, mi a megfelelő megoldás?

Teszem hozzá, nincs lovam, sajna nem is lesz, csak kíváncsi lennék. :)

Köszönöm a válaszokat előre is!

2015. ápr. 26. 12:50
 1/1 anonim ***** válasza:

Ahova én járok, ott egyszerű homok van, a por miatt szárazság idején (pl.nyáron) locsolják öntözőgépekkel, illetve itt nagyon figyelnek arra, hogy ne az az "alig tudják kiemelni a lábukat" mennyiségű homok legyen, szimplán annyi, amennyi szükséges, kényelmes.

Igazából én akárhol jártam, mindenhol homok volt. :)

De sajna nem tudom mi a legjobb a lónak.

2015. aug. 15. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!