Hogyan tartsam meg a támaszkodást?
Jó lovaglással.
Nyilván, ha elkezd támaszkodni a kezedre, akkor valamit, még ha csak pár másodpercig is, jól csinálsz. Fontos, hogy úgy kezeld a szárat, mintha a kezed meghosszabbítása lenne, és nem egy kapaszkodó eszköz. Legyen laza, de ne túl hosszúra engedett a szár, és mindenképp kövesd a kezeddel a ló fejének mozgását a marja felett közvetlenül.
Emlékszem, nekem hatalmas sikereket ért a tanügetés. Rengeteget segít az üléseden is, az ülésed biztosságán, és valahogy a kezed is úgy igazodik majd, ahogyan kell. A ló meg alig pár kör tanügetés utána figyelni kezdett rám és igazodni a szárra.
Persze az is fontos, hogy a lábaddal is megfelelő jelzéseket adj. Én mindig meg-megnyomtam az oldalát a vádlimmal, hogy érezze, rajta vagyok, hogy ne lankadjon a tempója. Az egész testedet oda kell raknod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!