Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért nem tudok tanügetni?

Miért nem tudok tanügetni?

Figyelt kérdés
Egy éve lovagolok és most kezdtem el komolyabban járni(elkezdtem ugrani tanulni).Kengyel nélkül is viszonylag elmegyek tanügetésbe is de nagyon kell térdből szorítanom hogy ne csússzak le mivel nem tudom kiülni a tanügetését...és hogy tudok rendesen megtanulni tanügetni?tartásom is jó..sarkam is lenyomom...szóval ezzel nincs baj.

2015. ápr. 25. 20:52
1 2
 11/20 anonim válasza:
Úgy értem,hogy nem paszzolsz össze a lóval.Próbáld egy másik lovon!:)
2015. ápr. 26. 08:58
 12/20 anonim ***** válasza:
Pedig a tanügetéshez laza derék kell. Abban is lehet valami, hogy nem jó neked a ló. Én is múltkor egy olyan lóra ültem, aminek nem tudtam kiülni az ügetését, érdekes módon a másik 10nek meg ki tudtam. Viszont a vágtája kényelmes volt. De pont emiatt, hogy nem ok nekem a ló, így nem is választom többet, mert lovagolni szeretnék nem szenvedni, meg a lónak sem jó, ha nem vagyunk összhangban.
2015. ápr. 26. 10:28
 13/20 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem jó nekem,de összeszoktunk már...csak én szoktam vele komolyabban foglalkozni...a múltkor bent éjszakáztam vele mert kólikázott,a parellit is elkezdtem vele.Épp ezért szeretném megtanulni kiülni és nem másikra ülni.
2015. ápr. 26. 17:28
 14/20 anonim válasza:
Az a ló akkor nem neked való.Ez pont olyan,mint hogy: a macska megeszi a zöldséget?Nem tudja, mert húsevő ezért eszik húst.,Te tudsz tanügetni azon a lovon?Nem,mert nem passzol hozzád a ló,ezért ügess másik lovon!:)
2015. ápr. 26. 17:49
 15/20 A kérdező kommentje:
De nekem ugy eleve a tanügetéssel van bajom...kettő lóét tudom csak kiülni,nekik viszont nagyon kényelmes hátuk van...szóval szerintem velem van baj
2015. ápr. 26. 17:52
 16/20 anonim válasza:
Akkor nem tudom.Mennyire fontos neked a lovaglás?
2015. ápr. 26. 17:59
 17/20 A kérdező kommentje:
Nagyon...de miért?
2015. ápr. 26. 18:19
 18/20 anonim válasza:
Régebben nekem is volt egy ló amin nagyon nehezen tudtam kiülni,de elég sokat gyakoroltam vele.Teljes mértékben vele kell mozogni,hidd el jobban fog menni.Mostanra ő lett a kedvenc lovam :)
2015. jún. 7. 12:05
 19/20 A kérdező kommentje:
Nekem is ő a kedvenc lovam :) mondjuk még mindig nem tudom kiülni :D de igyekszem
2015. jún. 11. 17:21
 20/20 anonim ***** válasza:

Szia !

Az a lényeg a tanugetesnel hogy nagyon laza legyel.

Próbálj meg minel mélyebben a nyeregben ülni ,enged le a sarkad.Engedd szét a vállaid es kövesd a csipoddel a lo mozgasat.A tanugetest szerintem ne kengyel nélkül csináld .

Es mindig roviditsd a lovat.Ha gyorsan megy akkor szinte lehetetlen kiülni .Fontos hogy ne legyen merev a csipod.Szoritsd a combod es a terted.Ha nagyon nem megy a kezdetekben szerintem meg kicsit (tenyleg kicsit 😄)

Hatra is dőlhetsz.

Nekem sem ment sokáig de egyszer csak raereztem az adott lo mozgásra es onnantól jol ment .

Hajra !

2016. márc. 25. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!