Haza hoznám a lovam?
Egyet kell értenem! Ha itt kell megkérdezni, hogy mekkora legyen a box, akkor vajon mennyire vagy tisztában azzal, hogy milyen szénát vegyél majd, hogy a muharnak, a rétinek, vagy sarjúnak a legmagasabb, vagy legalacsonyabb a tápértéke, hogy a boxnak miből legyen a talaja, stb stb stb
az meg egy újabb kérdés, hogy hogy fogja érezni magát a ló, amikor a bértartásból, ahol nyilván más lovakkal van együtt, elviszed haza, ahol egyedül lesz.
A box mérete akkora legyen, amekkorák a boxok lenni szoktak. Egy átlagos box 3,5 x 4 méteres és 2, 2,2 m magas.
De vajon van szükség boxra? Nem elég egy beálló? Mi az oka, hogy éjszakára be akarod zárni?
Szerintem felesleges bezárni éjszakára. Ettől még lehet box, aminek az ajtaja folyton nyitva van, de az tulajdonképpen már beálló. Nyáron bealmozni is felesleges (szerintem).
Nem csak box kell, szénatároló is, illetve takarmány tároló, különben az egér befészkel a zabodba/árpádba.
Az enyémek úgy vannak, hogy van egy kicsi, kb 15x25 méteres karámjuk, abban a beálló és a beálló alatt az etető, illetve külön a víz és abból tudnak kimenni a legelőre. Éjszakára a kis helyre zárom őket, mert ott nincs kerítés, csak villanypásztor és esetleg ki tudnák lopni őket az éjszaka leple alatt.
(én vagyok az egyik, aki azt írta ne vidd haza)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!