Van-e gyengébb zabla a kétszertört közepes vastagságú zablánál?
Figyelt kérdés
Nagyon érzékeny a lovam szája, szeretnék egy gyengébb zablát, mert ha kicsit erősebb segítséget adok, akkor egyből menekül a kezem elől. Probálok finomabb lenni, de néha nem sikerül, de ilyenkor se szeretném, ha fájna neki. Jelenleg ilyen zablával lovagolom: [link] . Van ennél gyengébb?2015. ápr. 13. 20:24
2/8 anonim válasza:
Van, a kétszer tört vastag zabla, vagy a kétszer tört műanyag, esetleg a gumis. Igaz, ettől még meg kell tanulni finom kézzel lovagolni, mert egyik se lesz annyira gyenge, hogy nyugodt szívvel tudj erősebb segítségekkel kommunikálni a lóval, legfeljebb a ló erősödik idővel hozzá.
3/8 anonim válasza:
én is megnéznék egy gumisat naki, akár egyeneset, akár törtet. esetleg nézelődj boltokban, facebookon, minél vastagabb annál puhább, és szerintem az se át neked ha üreges.
4/8 anonim válasza:
Jó ez a zabla, ezen kívül esetleg próbálj ki egy Dr. Cook féle zabla nélküli kantárt is. Már ha opció a zabla nélküli lovaglás.
5/8 A kérdező kommentje:
A végső cél az, hogy elég finom legyen a szárkezelésem hozzá, de addig nem akarom, hogy befásuljon, mert épp nem jól csináltam valamit (Szerintem mindenkivel előfordul, hogy nem jól méri fel a helyzetet, nem maximális a teljesítménye stb..). Szívesen lovagolnám zabla nélkül,otthon gyakorlásképp szoktam, de versenyre sajnos zabla nélküli kantárral nem mehetünk.
2015. ápr. 13. 22:29
6/8 anonim válasza:
A Micklem versenykantárját elfogadják versenyen is.
Amúgy hajlékony gumi (nem gumiS) (díjloviban ez is legális), mivel rugalmas, így a kezedet finomítja. Ha erre elkezd támaszkodni, akkor újra kipróbálhatod a kétszertörtet, persze nem muszáj. Vagy az olív változatát, mert abban fixebb a zabla (nem mozdul el a karika), könnyebben támaszkodik rá.
7/8 anonim válasza:
Azért nézesd meg egy fogásszal is... lehet, hogy jön a farkasfoga vagy valami. Egy kétszer tört közepes zablától nem kellene menekülnie, hacsak tiszta erőből bele nem állsz.
8/8 A kérdező kommentje:
Igen, gyanakodtam, hogy váltja a fogát vagy reszeltetni kell, de próbálok a lehető legkevesebbet durván hozzányúlni és változtattam kicsit az edzés menetén is, így a probléma megoldódni látszik.
2015. ápr. 21. 20:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!