Haflingi félvér, sima póni vagy hucul?
52 kilós vagyok, de egy bokasérülés miatt ki vannak zárva a nagy termetű lovak (felszállási és leszállási probléma miatt), ez a 3 fajta jöhet szóba. Azért írtam haflingi félvért, mert olyan haflingira gondolok itt, ami nem tisztavérű.
A huculokról olvastam, hogy elég strapabíró kis lovak.
A sima póninál meg azokra a pónikra gondolok, amiknek a magassága megfelel, de nem lehet tudni milyen fajtákból jött össze.
Azért ne általánosítsunk. Minden fajtában megvannak a különcök és a kezes bárányok egyaránt. Le kell tesztelni minél több egyedet és az alapján válassz.
Egyébként ez a fel-leszállási problémás kérdés már volt szerintem. Mintha a jobb bokával lett volna probléma. Miért nem szállsz a másik oldalról fel-le? Ha nem te voltál, akkor tárgytalan.
A hucul ló a földkerekség legsemmirevalóbb lova. Félreértés ne essék, őseink nem huculok hátán érkeztek a Kárpát-medencébe. Ha úgy lenne, még mindig nem értünk volna ide.
A hucul ugyan igénytelen, kevés takarmányon elvan, de itt ki is merült minden előnyük.
A felszállási problémához pedig annyit mondanék, hogy elég egy rámpa, amiről bármilyen lóra felszállsz. Ez nem okozhat gondot. Tök mindegy, mekkora a ló.
Szerintem egyáltalán nem nevetséges - max Mo. elmaradottabb részein - az, ha valaki fellépőről vagy székről száll fel. Magára valamit is adó lovas, hacsak nem éppen terepen van, nem küszködi fel magát se pónira, se 175-ös sportlóra. Látványra mellesleg az utóbbi szerintem sokkal nevetségesebb, mint székről felszállni, arról nem is beszélve, hogy a lónak és a nyeregnek mennyire nem tesz jót.
Vehetsz bármekkora lovat, ha csak ez a gond, max guberálsz mellé egy széket is.
Sima pónikat nem ajánlom...
A huculok is jók, de nekem a hafik a kedvenceim (nem a modern változat) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!