Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Terepen ügetésnél melyik láb...

Terepen ügetésnél melyik láb a helyes?

Figyelt kérdés

Kezdő lovas vagyok, 3 alkalommal voltam még csak, viszont többször volt gond, hogy nem jó lábra ügettem. Azt tudom, hogy mikor a külső elsőt emeli, arra kell emelkedni, sőt, az utolsó alkalommal már egészen rá is éreztem, edzőm azt mondta, jó lesz ez. De kint terepen mi a helyzet? Ez egyelőre csak egy elméleti kérdés, persze azért szeretnék majd kijutni terepre, de az még nem most lesz :) Szóval kint terepen melyik lábra kell helyesen ügetni? Honnan állapítom meg, hogy melyik oldal a külső és melyik a belső? (persze nem kanyarokban, ott egyértelmű, hanem mondjuk kint egy mezőn) És a vágta? Melyik oldalt vágtázik kint hamisan és melyik a jó? Nem sok mindent találtam neten ezekről, erért érdeklődök itt. :)

Köszi a válaszokat előre is :)

2015. márc. 23. 11:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Vágtánál ha tudod, hogy kanyar jön, akkor azért lehet, hogy van belső kéz ;) És érdemes átugratni.

Egyébként ~4-500 méterenként át szoktam én pl ülni ügetésnél, vágtába pedig mindig másik lábra ugratom, mint amelyikre előzőleg ment, vagy ha kell, átugratom menet kzöben.

2015. márc. 23. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!