Mikor mondjátok azt egy lóra, hogy jól képzett?
A jól képzett nálam azt jelenti, hogy tudja a könnyűosztály (L szint) kívánalmait, lendületesen mozog, jól reagál a segítségekre, egyensúlyban van, egyenletesen támaszkodik, átengedő.
Az ellenvágtát kérésre csinálja és nem magától. :D
És emellett terepen is egyedül és társaságban is probléma nélkül lovagolható, forgalomban nem fél.
Hűha, megérkezett a redopp-fanatikus :)
Én is maximalista vagyok, de a jól képzett lovat azért én megkülönböztetem a magasan iskolázott lótól. Azért, mert egy hátas nem tudja az iskola jármódokat, nem feltétlenül "nem jól" képzet...
Úgy gondolom, hogy egy jól képzett ló engedelmes, átengedő, össze lehet szedni, elengedett, nem tépi le az ember kezét, megbízható, kiegyensúlyozott, figyel a lovasára, pontosan reagál a segítségadásokra. Futószáron szóra dolgozik, és a boxban sem bunkózik az emberrel, hanem jól nevelt ló módjára nem nyom fel a falra akkor sem, ha éppen kajaosztás van, és rá van izgulva a zabra, ami rövidesen az etetőjébe kerül.
Aztán az is kérdés, hogy milyen célra jól képzett ló? :) Díjlovaglásra? Vadászatra? Ugrásra? Kocsizásra? Túralovaglásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!