Dudor van a lovam első bal lábán. Mitől van?
1.Vagyok,volt már ilyen a lovamon és ezért írtam! Biopszia,ulrahang,rtg. kellhet.
Az enyémen mióma volt.
Biopsziát csinált,majd a szövettan után kivágta,itt nálunk,helyi érzéstelenítés mellet,akkora lehetett mint egy ping-pong labda. Kb.16 öltés,rá 1 hétre varrat szedés. De ez egy szerencsésebb eset,mert lehetett volna akár csont daganat is.
Ezért írtam,hogy itt,így nem lesz rá jó válasz. Jobbulást a pacinak!
Tényleg ultrahang és röntgen kell, főleg így látatlanban most hogy mondjam meg, milyen típusú? Az orvos se tudja ránézésre megmondani, de még kézrátétellel se... Szóval nincs mit tenni, muszáj a vizsgálat. Ha ez a kettő megvolt, utána jöhet a biopszia, és majd a szövettani elemzésből kiderül, mi legyen.
És ahogy az előző is írta, kezdj imádkozni, hogy ne csontburjánzás legyen, mert az nagy gáz.
Onnan tudod, hogy jó az orvos, hogy nem ránézésre meg tapogatásra diagnosztizál, hanem műszeres vizsgálatokat végez és mintát küld laboratóriumi vizsgálatra,ha az első kezelés nem működik.
Jelen esetben a folyadékfelhalmozódással járó gyulladásos vagy aszeptikus folyamatokat és a rendellenes szövetszaporodással járó daganatos vagy fertőző eredetű folyamatokat kell elkülöníteni. Ultrahang, röntgen, szúrás vagy kimetszés, szövettan, baktériumtenyésztés .
Egyelőre nem kell aggódni ha a ló jól van, eszik stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!