Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lószakértők! Mennyit érhet ez...

Lószakértők! Mennyit érhet ez a ló körülbelül? Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Örököltem egy lovat a nagypapámtól.Bajban vagyok, mert fogalmam sincs, mit csináljak vele.Lovagolni nem tudok, nem szeretném megtartani, mindenképpen el szeretném adni.Csak ott a bibi, hogy fogalmam sincs, mennyit érhet.3 éves, nagyon szép kanca, és jó felmenőkkel is rendelkezik, de sajnos nagyon problémás.Foglalkozva egyáltalán nem volt vele, tehát még teljesen nyers, ráadásul elég vad is.Mégsem szeretném odaajándékozni senkinek....Szerintetek mennyiért lehetne eladni, hogy ne legyen csak úgy elkótyavetyélve?
2015. febr. 11. 19:34
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Most nincs előttem az útlevele,úgyhogy nem tudom megmondani ki az apja,de arra emlékszem,hogy Rudelsburg fedezőmén a nagyapja.nem tudom,ez számít-e valamit.

Akkor többet ér,mint 130 ezer ugye?valaki ennyit ajánlott érte.

2015. febr. 11. 21:43
 12/24 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de ha valaki ajánlott érte 130-at, azt fogadd csak el. Nincs ára most a lónak, fiatal is, problémás is....Sokkal többért nem fogod tudni eladni, ráadásul addig is tartani kell, nem is értesz hozzá, így baja is könnyen lehet....Szóval ha van rá vevő, gyorsan add oda, amíg meg nem gondolja magát.
2015. febr. 11. 22:18
 13/24 anonim ***** válasza:

hát ha tényleg nagyon jó származás, akkor ennél sokkal többet is érhet!

tényleg azt kell tudni, hogy pontosan mik a szülei, 130-ért azonnal vágóba viszik, az vágóár alatt van, annyiért oda ne add!!! (ha nem akarod, hogy levágják)

most így csak annyit tudva, hogy hannoveri x mezőhegyesi és kanca így 250-300 ezret mondanék azzal együtt, hogy nehezen kezelhető.

2015. febr. 11. 23:46
 14/24 anonim ***** válasza:

130-ért nem feltétlenül viszik vágóba, de én inkább odaadnám jó helyre ennyiért, mint hogy esetleg el se tudjam adni. Belovagolatlan, nehezen kezelhető lónak, amelyiknek még extra származása sincs (sajnos ma az extra származás a német lovakat jelenti, ezzel ugyan nem feltétlenül értek egyet, de attól még így van) egyszerűen nincs ára. Hobbilovas nem fogja megvenni, mert nem tud vele mit kezdeni, versenyző meg extra származást keres. Ez van. Ha olyan mázlid van hogy el tudod adni jó helyre, inkább add olcsóbban.

Amúgy ha elküldenéd priviben a pontos származását és azt is, hogy helyileg hol vagytok, megpróbálnék segíteni, hátha tudok valakit, aki elég lóbolond ahhoz, hogy megvegye.

2015. febr. 12. 07:42
 15/24 anonim ***** válasza:
130 azért kevés érte. 250 alatt semmiképpen, választási csikó megy 80 100 ért. 200 at mindenhogyan megér,irányárba tartsd 250 re.
2015. febr. 12. 08:18
 16/24 anonim ***** válasza:

A 130 nevetségesen alacsony ár. Tudta talán az illető, hogy nem értesz a lovakhoz, és csak örökségből maradt rád? Mert akkor szerintem megpróbált irgalmatlanul átvágni a palánkon. Én is kitartok amellett a vélemény mellett, hogy 220, max 250 ezerért kínáld a lovat.

Vagy ha vársz nyárig, talán el tudod passzolni 300-ért, de a fölött nem.

Egyébként miért csak a versenyzőkben és a hobbilovasokban gondolkozik a tisztelt publikum? Ismerek jó néhány olyan lovardát, lovas iskolát, hobbi istállót, akik nem félnek megvenni egy nyers lovat és belovagolni, ha látnak benne fantáziát. (Értsd: jó munkaerő lehet még belőle, és ez alatt nem a kizsigerelést kell érteni)

2015. febr. 12. 08:43
 17/24 A kérdező kommentje:
Mondom, az a baj, hogy nagyon vad, tehàt csak olyannak lehet eladni, aki tud vele valamit kezdeni, tudja egy kicsit idomitani, szeliditeni.ez viszi le az àràt sajnos.Ugy Volt, hogy valaki megveszi, de utàna elàllt az üzlettöl, mert azt mondta, nem tud vele mit kezdeni.
2015. febr. 12. 09:07
 18/24 anonim ***** válasza:

Szerintem 200-220-ból indulj, hátha lát benne valaki a fantáziát, esetleg ha meg tudjátok ugratni, talán jó mozgása is van, és akkor hamar el is kel, nem marad a nyakadon. Árulhatod többért is, de ha semmi extra, akkor a sportlovasok nem fognak érdeklődni, a hobbilovasok meg értelemszerűen belovagolt lovat keresnek (sokszor ugyan ennyiért, vagy kicsivel többért). A szállítást majd aki akarja, megoldja szedálva.

Karámban hajtsd meg, készíts róla videót, hogy a mozgását látni lehessen, meg normális fotókat, aztán majd meglátod, miféle arcok érdeklődnek iránta (kupecnek azért nem adnám a helyedben).

2015. febr. 12. 11:20
 19/24 A kérdező kommentje:
és azt honnan lehet tudni, hogy valaki kupec?:-)
2015. febr. 12. 12:01
 20/24 anonim ***** válasza:

Pl. megkérdezi, hány kilós a ló. :D

Jellemzően - szépen kifejezve - alacsony osztálybeli, színesbőrű, mindenáron alkudozó, cserét felajánló, há' aggyad má' ide nekem százé' tesssó, többet sose kapol érte-típusú, tulajdonképpen semmivel össze nem téveszthető egyedek. :)

Végülis onnan is kerülhet jó helyre a ló, de amit addig átél, az azért általában nem kellemes.

2015. febr. 12. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!