Nyereg ferdülésnek lehet ez az első jele?
Ez inkább annak a jele, hogy az egyik lábad rövidebb, mint a másik. Ahogy a legtöbb embernek rövidebb az egyik lába és ettől egy kis féloldalasság kialakul, kevés ember szimmetrikus. Szerintem a legtöbb lovas egyik oldalt rövidebb kengyelt állít, vagy ha nem is, akkor megszokja, hogy az egyik kengyel hosszabb "érzés".
Illetve lehet még az is, hogy régi a kengyelszíj és a bal oldali könnyen megnyúlhat a sok felszállástól.
Ha van lehetőséged másik nyerget kipróbálni (akár másik lovon) kiderül, hogy ott is a felemás kengyelt igényled-e.
A nyereg ilyen mértékű ferdesége látszik a nyergen, ha feltszed izzasztó nélkül a lóra látszik hogy a marjához egyik oldalt közelebb van a markamra, mint másik oldalt.
Igazából azért merült fel ez a kérdés, mert viszonylag új probléma. Az elmúlt egy hónapot ugyan kényszer pihenőn töltöttük, de már év elején is feltűnt.
Saccra megnéztem akkor én is a szíjakat, gondoltam a nyúlásra, de nem volt szembetűnő. Majd megnézem alaposabban is. :)
Egyébként köszönöm a válaszokat! Biztos csak eddig nem tűnt fel, hogy én is selejtes vagyok. Panasszal fogok élni a gyártóknál. :D
Nekem 29 évesen állapították meg, hogy az egyik lábam rövidebb, mint a másik, addig nem tűnt fel (csak a kengyel dolog). Ettől nem vagy selejtes. Sok minden okozhatja a ferdeséget, amitől a csípő is kicsit megdől egyik irányba, így a lábad lejjebb lóg, pl. 1 vállon hordott iskolatáska.
De persze nem biztos, hogy rövidebb az egyik lábad, ez csak egy tipp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!