Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi lehet az oka? (nyalósó)

Mi lehet az oka? (nyalósó)

Figyelt kérdés

A problémánk az lenne, hogy pár nap után hidegen hagyja a nyalósója. Talán egy hétig, ha foglalkozik vele, aztán többet nem nyúl hozzá. Ha rakok elé egy újat, az viszont rögtön felkelti az érdeklődését újabb egy hétre...

Van rá valami tippetek, hogy miért?

Nem lökte a földre, tehát még csak nem is kenhette össze.

Kb. 3-4 hónapja ez megy. Kezdem unni az állandó só cserét. :D Amikor az előző is alig van megkopva.

Egyéb. Alig használt nyalósóimat eladnám vagy cserélném újszerű állapotban levőre. ;) (nehogy komolyan vedd)

2015. jan. 28. 19:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Azt próbáltad már, hogy beraksz egyet, aztán mikor megunja megint egyet, és ha már azt is unja akkor nem egy újat, hanem az előzőt?

Nem lehet, hogy csak épp érzi, hogy most nincs rá szüksége?

2015. jan. 28. 20:51
 2/3 anonim ***** válasza:

amikor beraksz egy újat és rábukik az íze miatt, akkor pont sokkal többet nyalja, mint kéne.

nem kell neki beadni másikat, a sót nem szeretnie kell, hanem csak akkor kell ennie, ha szüksége van rá.

nyáron sokkal jobban fogy, amikor sokat izzadnak, ilyenkor eleve alig van rá szüksége.

a takarmánytól is függ, egy jó minőségű táp mellett pl alig fog nyalósót enni, ugyanez igaz a jobb minőségű szénára.

a nyalósó eleve nem fogy látványosan, tehát neked nem kell látnod azt, hogy naponta 2x nyalint egyet, tehát lehet, hogy néha nyaldossa, de azt te nem látod.

nekem 2 nagy lóra úgy, hogy egyébként használva vannak egy olyan nagy kockasó simán kitart fél évig.

úgyhogy szerintem hagyd ott az egyiket és majd fog az fogyni. ez amúgy se finomság, ha szüksége lesz rá nyalni fogja, ha nem nyalja az azt jelenti, hogy minden oké.

2015. jan. 28. 22:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy az izzadással elveszett sót pótolja, elképzelhető, hogy mióta nincs meleg, kevésbé igényli. Nyáron fontos ez igazán, szerintem legyen neki mindig, és ha szüksége van rá, nyalja, ha nem, akkor nem.

Irigyellek, az enyém lelöki a földre, összetöri, és szétrágja 2 nap alatt, meg széttapossa, nagy barbár :)

2015. jan. 31. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!