Valaki elmagyarázná hogy mikor kell takarózni egy lovat?
Figyelt kérdés
Egy félridegben tartott lovat(nagy téliszőrrel) kell takarózni?Vagy csak munka után polárral?És amikor egésznap esik az eső akkor kell rá tenni?2015. jan. 25. 21:37
1/7 anonim válasza:
Ha nem dolgozik a ló akkor nem fog megfázni legalábbis nálam nem fázott sose meg. Sokan lenyírják a szőrt, ha nagyon munkára van fogva a paci. Merthogy izzad és akkor fázik meg. Ha van lehetősége a pacinak behúzódni fedett helyre akkor én nem takarnám be, ha akar kint ázik de ha úgy gondolja bemegy. Nekem világ életemben sodrottjaim voltak, és vannak most is, ezek ellenálló lovak, nincsen gond semmivel. Nagy szőrük van telente bírják a strapát
2/7 anonim válasza:
nekem telivérem van és ő se volt soha takarózva. nem tudom te mit értesz félrideg alatt, az enyémnek most ugyan van beállója, de tartottam olyan helyen, ahol még az se volt, ha esett, akkor ázott.
csak munka után hidegben teszek rá egy polár takarót, amíg megszárad.
a "nagy téli szőr" nyilván nehezebben szárad, de egy jól tartott lónak ridegben sincs "nagy" szőre, legalábbis nem hosszú, hanem inkább nagyon tömött.
szóval a kérdésedre röviden válaszolva nem, nem kell, elég csak munka után polárral.
3/7 anonim válasza:
Polárt semmiképp sem szabad rátenni csak azért, mert esik az eső, mert ha más miatt nem is, a vizes takaró alatt tutira megfázna. Ha van beállója, jó kondiban van, akkor nem kell kintre takarózni. Szóval a te esetedben szárítás céljából lovaglás után érdemes csak polárral letakarni addig, amíg meg nem szárad. Utána levenni.
4/7 anonim válasza:
Bocsi , hogy nem a kèrdèsedre válaszolo. De ha esik az eso es te pont akkor szeretned lehozni es csurom viz akkor is ra teheted a polart nig megszarad ?
5/7 anonim válasza:
Persze. Gyorsabban megszárad, mint egyébként. (Kivéve, ha olyan meleg van, hogy aláizzad a takarónak.) De ha egy jó nedvszívó pamut törcsivel átdörzsölöd, azzal is gyorsítod a folyamatot.
6/7 anonim válasza:
Akkor takargatják, ha le van nyírva. Lenyírni meg azért szokták, mert ha a téli szőr alá beizzad, az csak nagyon lassan szárad ki. De csak ha izzad. Ha csak az eső hullik rá, attól nem ázik bőrig, nem kell nyírni, sem takargatni.
7/7 anonim válasza:
Ha nincs megnyírva ilyenkor télen munka után mehet rá egy polártakaró amíg nem szárad meg ,de egyéb esetben nem kell takarózni. Ha hozzá van szokva a rideghez ,esőben sem kell takarni ,akik megnyírják azért ,hogy jobban száradjon,rádobnak egy takarót nem lesz koszos és nem nől a szőre .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!