Van különbség a mexikói és az angol kantár között? Még egy kérdés: a Decathlon vagy a Horze lovasbolt a jobb?
A mexikói kantár és az angol kantár (a legtöbbször használt) hatása között van különbség? Esetleg a mexikói valamiért durvább? Csak mert majd mexikói kantárt szeretnék venni a lovamnak.
A másik: a Decathlonnál vagy a Horze lovasboltban vegyem meg majd a lovaimnak a felszerelést? Tapasztalatból, melyik a jobb?
Előre köszönöm a válaszokat.
Hogy ne lenne különbség közöttük. A mexikói kantár erősebb hatást fejt ki az orrhátra, illetve ennek ugye van egy olyan orrszíja, ami hasonlóan funkcionál, mint a kisorrszíj. De ne az alapján vegyél kantárt, mert te ilyet szeretnél, ezt a kantárt a tátogósabb lovakra célszerű használni. Idomításra nem is annyira jó. Az angol kantár az meg teljesen más, és nem összekeverendő a kombinált kantárral, mert annak van kisorrszíja.
Amúgy mindkét lovasboltban van olyan termék, amit semmiképp nem vennék onnan. Kantárt azt mondjuk vehetsz bármelyikben, bár talán a Horzéban jobbak a kantárok, mint a Decathlonban.
Az orrszíj önmagában nem erős - amíg a ló meg nem próbálja kinyitni a száját. A mexikóival egy bizonyos mértékig mindig akadályozva lesz ebben, illetve az eltérő kialakítása miatt az orrlyukaktól távolabbra, magasabban fekszik, így a levegő áralmását kevésbé akadályozza (mint a totál unfair módon szorsra húzott kisorrszíjas angol kantár).
A Decathlon nem kifejezetten lovasbolt, még vagy 20 másik sporthoz is gyártanak termékeket. A Horzét jónak tartom ár-érték arányban, Decathlonból még sosem vettem semmit.
Horze.Nem nagy cucc, csak a márkát fizeted meg!
Ugyanolyan minőségi cuccokat 3000-4000 ft-al olcsóbban kapsz meg, névtelenebb lovasboltokban. Csak "MENŐ" ha azt mondod Horzés, a minőségről meg csak annyit, hogy strapabírobb lovascuccokat is viseltem már, mint azok.
Dechatlonba árulnak ugyanolyan minőségi cuccokat mint a Horzéban, csak jó pár ezer forinttal olcsübban. Horzes gatyám másfél évig bírta, dechatlonból vettünk egy no name márkától 4 éve bírja
Előző vagyok
bocsi, azt akartam írni, hogy a dehathlon jó minőségű és nem drága. A horze meg az árához képest nem jó minőségű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!