Pályaválasztás előtt vagyok segítene valaki?
Nem.Tanulj olyan szakmát,amiből meg is élsz.A lovazás megmaradhat hobbynak.
A lovászok legtöbb helyen éhbérért dolgoznak,sokszor be sincsenek jelentve.A körülményekről ne is beszéljünk.Az ember nyilván nem várhat palotát,de normális,emberi lakhatást igen.A kollégák nagy része leszakadt alkesz és/vagy lecsúszott egzisztencia.Arra is gondolj,hogy leszel 40-50 éves és nem biztos,hogy bírni fogod a fizikai munkát.
Esetleg akkor tanulj lovásznak,ha külföldön képzeled el az életed.
Én sem javaslom. Illetve azt a részét nem, hogy emiatt éveket pocsékolj el iskolában. Az oktatások minősége egyenlő a 0ával, az OKJről meg ne is beszéljünk.
Mint írták is még belföldön se nagyon, de külföldön alig van olyan ország, ahol elfogadják a magyar vizsgarendszert. De ott is inkább azt mondják, hogy mutasd mit tudsz.
Persze, ez csak az egyik véglet. Lehet szerencséd és foghatsz ki jó helyet. Fiatal vagy, jó eséllyel bírnád a munkát, mellette megtanulhatsz komolyabb szinten bánni a lovakkal és "tovább léphetsz" egy előkelőbb munka körbe (oktató, belovagoló, stb.). Sok sok szorgalommal és türelemmel sok mindent ellehet érni. Én is így kezdtem. Szerencsére jó helyen kezdtem lovászkodni, ahol nagyon erős alapot adtak.
Viszont, hogy helyette mit választhatnál még, azt ne kérdezd. Nem is ismerünk és szinte nincs is olyan, ami manapság megérné. :/ Kétkezi munkásokból van kevés (ami nehéz fizikai munka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!