Pasaréti Honvéd Lovarda vs. Nemzeti Lovarda Melyik?
A Nemzeti Lovardában még nem jártam oktatáson, de a Pasarétibe mai napig járok. Nagyon jó a díjugrató oktatás, igaz az edzők keményke, de ez a sikerrel jár.
A Pasaréti nem egy olcsó, hely és első benyomásra nem is a legszebb, de gondolj csak bele, a Komjádi uszoda sem egy szép hely, mégis onnan jönnek az Olimpikonok ;)
El kell döntened, hogy edzeni szeretnél, vagy inkább egy nagyon jó közösséget. Ha az utóbbi mellett döntesz egyiket se nagyon ajánlom.
Illetve a Pasarétibe edzenek az Olimpikonok (köztük én is) és sokat lehet tőlük tanulni. (NEM NAGYKÉPŰSÉGBŐL)
Remélem tudtam segíteni.
Gondolom a kérdés már nem aktuális, de én a nemzeti lovardába járok oktatásra és arról tudok nyilatkozni.
- ugróedzés lovasoktatás keretein belül alapvetően nincs, bár az iskolalovak tulajdonosa amúgy ugróedző, de nem a nemzetiben, hanem inkább Csobánkán tevékenykedik. Ha amúgy már 3 jármódban stabilan lovagolsz, akkor elképzelhető, hogy lehet vele egyezkedni egyéni ugróedzésről is. Más kérdés, hogy azok iskolalovak és nem biztos, hogy alkalmasak ugrani.
- az oktatás viszonylag drága, de cserébe szép, rendezett körülmények vannak, jól tartják a lovakat, van fűtött, kulturált öltöző, mosdó, parkolási lehetőség, és tömegközlekedéssel is bárki számára megközelíthető.
- nagy előny, hogy fedett lovarda van, így egész évben lehet menni
- nekem meglepő volt, hogy nem azzal a sznobizmussal találkoztam, amire amúgy számítottam
- nekem nagyon tetszik, hogy a lovasok saját maguk szerszámoznak, így azt is meg lehet tanulni
- a lovak cserélődnek, mivel itt csak boxos tartás van, időnként elviszik őket Csobánkára pihenni, legelőre
- vannak kisebb/nagyobb/könnyebb/nehezebb lovak, ami egyszerre jó és rossz. Elméletben jó, hogy mindenfélét lehet lovagolni, a gyakorlatban viszont elég sok a lovas, leterheltek a lovak így nem lehet válogatni és így esett, hogy én jobb lóhoz szinte egyáltalán nem férek hozzá, mindig ugyanazon ülök szinte. Azt látom viszont, hogy aki már mondjuk 1,5-2 éve oda jár, és nagyon ügyes, ők már automatikusan a legképzettebb lovakat kapják. Addig viszont frusztráló, hogy kifizetsz egy valag pénzt és nem tudsz jó lóra ülni.
- hátrány viszont, hogy limitált, hogy egy lovas mennyit tud profitálni a helyből, mert ha valaki megtanul 3 jármódban stabilan lovagolni és elsajátítja a lovardai alakzatokat, akkor utána már nem nagyon van lehetőség tovább lépni. Nincsenek rudak, ugrás, vagy komolyabb díjlovas feladatok. Combra való engedést láttam azoknál, akik már nagyon régen járnak, de kb ennyi.
- Előny, hogy biztonságos, a lovak nagyrésze jóindulatú, ha kezdő, vagy gyerek a lovas, akkor az edző végig felügyel a szerszámozásnál. Szigorúak a szabályok, pl hogy a boxban is ki kell kötni a lovat, szóval tényleg ügyelnek a biztonságra.
- súlymérés van, ha jól tudom 80kg-ig tudnak lovat adni (lovas felszereléssel együtt).
- időpontot egyeztetni viszonylag könnyű
Összességében én kezdőknek kifejezetten ajánlom, haladó lovasnak, aki versenyezni akar, valószínűleg nem sok értelme van, maximum szintentartásra jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!