Mit csinálhatnék, ha csak szőrén szeretek lovagolni?
Úgy értem, sokkal jobban szeretek szőrén, mint nyeregben, kényelmesebb, és lazább is vagyok, ráadásul utálok nyergelni, macerás, és sokáig tart. :P
Nyilván ez viszont nem jó a lónak, szóval nem tehetem meg, hogy csak szőrén lovagolom, mert árt a hátának.
Van erre valami megoldás? Valami olyan nyereg, amit nagyon egyszerű 'földobni' rá, és kényelmes? :)
Ha nem figyelne ki az egészből, hogy tulajdonképpen a lustaság a legfőbb mozgatórugója ennek a felvetésnek, akkor ajánlanám a patracot, de így inkább némi önkontrollra, fegyelemre és önkritikára lenne szükséged.
Ha szereted a lovat, akkor sürgősen hagyj fel ezzel a lusta kocalovas hozzáállással.. vagy keress más hobbyt.
Minden rosszindulat nélkül, de ez nem állapot.
Nem tudom pontosan mi a problémád a nyergeléssel, egy patracot is ugyanannyi idő feltenni, mint egy nyerget, mert alatta ugyanúgy le kell pucolni a lovat, a patáit ugyanúgy ki kell kaparni, a hevedert ugyanúgy meg kell húzni, csak az még a lónak is rossz.
Minden nyereg, amihez heveder is jár ugyanolyan "macera", legfeljebb ha nem kerül alá alátét, akkor megspórolsz 15 másodpercet.
A lustaságoddal szerintem nem lehet mit kezdeni. Ha a nyereg neked kényelmetlen, akkor próbálj meg más típusú nyerget, túra nyerget, ausztrált, stb. de a lónak igenis fontos, hogy a súlyodat egy váz eloszlassa.
Egyébként 15 percekre nyugodtan felülhetsz szőrén, hosszú távon meg (2-3 óra) nem akarom elhinni, hogy neked kényelmes szőrén, főleg, ha olyan az idő és a munka, hogy a ló is izzad.
Patracról szó sem lehet, 100x felnyergelem inkább.
Nem a lustaság az oka, hanem, mint már írtam, sokkal lazábbnak érzem magam, közelebb érzem a lovat, sokkal jobb szerintem, ráadásul nyilván nem ugróedzésekre járok így, szimpla hobbi szinten vagyunk, nem versenyzés a fő célom, hanem a szórakozás és a kikapcsolódás.
Nem tudom az érdekel-e, hogy lovad mennyire szórakozik és kapcsolódik ki alattad, ha világ életében szőrén fogsz rajta ülni.
Az itt a fő gond, hogy nem tudsz nyeregben lovagolni, azért találod kevésbé kényelmesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!