Mi a véleményetek a reggeli, még etetés előtti lovaglásról?
Figyelt kérdés
2015. jan. 2. 18:56
1/5 anonim válasza:
Az, hogy inkább előtte, mint utána. Amennyiben a ló nyugalmi állapotba került a lovaglást követően, nyugodtan ehet, ihat, etetés után viszont várni kell az intenzív mozgással.
2/5 anonim válasza:
teljesen oké, ha reggel megyek én is tolom az abrakolást. nálam éjjel-nappal előttük a széna, szóval azért nem éhgyomorra megy, ahol villáznak ott azért úgy nem szívesen indulnék el reggel, hogy utoljára este kapott szénát... szóval azért egy kis széna legyen a hasában!
3/5 anonim válasza:
Én ezt anno, mikor még csak boxot béreltem, de éjszakánként dolgoztam mellette, úgy csináltam, hogy reggel hatkor értem ki hozzá, a boxban ápoltam és szereltem, közben szénázott, lelovagoltam, abrakolt, aztán ment a karámba.
Csinálhatod úgy is, ha úgy jobban kézre esik, hogy kis széna, rá az abrak, közben kitrágyázol, leápolsz, felszerelsz, mire ezt megcsinálod, eltelik vagy egy óra és mehetsz is lovagolni.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Igazából villázva van neki a széna, és heti 1 maximum 2 alkalommal lovagolnám reggel, de nem nehéz munkát, csak egy könnyű, lép-üget terep a közelben.
Lovaglás után fél órát elegendő várni az abrakolással(amikor már nincs felhevülve) ugye?
2015. jan. 3. 09:30
5/5 anonim válasza:
a szakirodalom utána 1 órát mond, de egy lép-üget terepen eleve nem lesz felhevülve, szóval fél óra simán jó. csak ne éhgyomorra kapja az abrakot, szóval jó lenne, ha a villa szénát lovaglás előtt kapná meg, vagy ha utána, akkor is előbb, mint az abrakot. az abraknak "meg kell "ágyazni", hogy elkerüld a kólikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!