Az első válaszolóval csak részben értek egyet. Igenis szükség van bokszra olyan ló esetében, amelyik dolgozni is szokott, kell, hogy hideg időben munka után nyugisan be tudd takarni, el tudd zárni a vizét stb. Előfordulnak betegségek, sérülések, amikor szintén szükséges a lovat különvenni a többiektől.
Én a magam részéről nagyon szeretem az angol bokszot, a ló sokkal ingergazdagabb környezetben van, nézelődhet stb. Emellett nyilván nagyon fontos, hogy lehetőleg egész nap legalább karámban, de inkább legelőn legyen. Az enyémek is reggel kimennek abrakolás után, estig kinn vannak, persze azt az időt leszámítva, amíg lovagoljuk őket. Este csak kinyitjuk a bokszok ajtaját, már be van nekik készítve a vacsora, mind megy is a saját helyére. Szeretnek kinn lenni, hatalmas legelőnk van, minden lóra jut néhány hektárnyi terület hála Istennek, de amint esteledik, indulnak befelé maguktól, nekünk csak ki kell nyitni a kaput és mennek a helyükre.
Azzal nincs gond a boxnál, ha egész nap legelőn lehet mellette és csak éjjel van bent. A lényeg az, hogy minél többet legyen kint nagy terülten, mert akkor érzi jól magát.
Angolboxnál nagyon fontos a kialakítás, meg a tájolás, akkor jó, ha van előtte egy jó kis féltető, így nem vág be az eső és nap sem, tehát megfelelő a tájolása.
Szerintem ez attól függ, hogy milyen lovad van és mire használod.
Amikor én lovardát váltottam, ott csak angolboxban maradt hely és nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak arról. A lovam egy hisztis kanca, akihez így kb ötször kellett hívni az állatorvost egy nyár alatt, mert szétzúzta magát. Plusz, ő egy versenyló, így versenyek is kimaradtak. Aztán amikor lett hely az istállóban és bevittük, nem volt semmi baja.
Szerintem, ha versenyzel, akkor a box sokkal jobb minden szempontból. De ha csak hobbiból, akkor elég az angolbox is, ott könnyebben el tudnak lenni a lovak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!