Hogyan kell a kengyelszíjat a méretemhez beállítani még mielőtt felülnék a lóra? Milyen az optimális kengyelszíj beállítás? Ha a nyeregbeszálláshoz a másik kengyel "ellentartás" segítsége kell, az ciki? (eléggé rövidek a lábaim)
Én is alacsony vagyok...egy darabig nekem is kellett tartani de mostmár nem :3
Amúgy a kengyelszíjat a csuklód és a hónajadhoz kell igazítanod , akkor jólesz :)
Én úgy szoktam, hogy ökölbe szorítom a kezem és a kengyellakathoz teszem és úgy a jó, ha a kengyel talpa a hónaljamnál van. Bár van olyan ló,ahol akár 1-2lyukkal is utána kell engednem.
Én nem szeretem, ha ellentartanak, nekem, hisz egyedül terepen sem segít senki felszállni. Amikor nagyobb termetű lovat kapok,először is rendesen meghúzom a hevedert, belövöm a kengyelt, hogy pl a 10. lyuk a jó, majd a balost leengedem olyan hosszúra, hogy kényelmesen bele tudjak lépni és fel tudjak ülni, majd hátról beállítom a kiszemelt 10-es lyukba. De szoktam olyat is csinálni, hogy jobb oldalról szállok fel.
Nekem ez a karhosszas megoldás sosem vált be. Mindig "tévedtem" 1-2 lyukat.
Szerintem tök mindegy, hogy a földről állítja e be valaki (már csak azért is, mert a végeredmény úgyis csak fentről dől el...).
No meg az sem mindegy, hogy épp mit csinálsz, változhat a szükséges hossz és máris nem segít a karod hossza. :)
Nekem azt mondták anno, hogy az a jó hossz, hogyha lelógatod a lábad, akkor a bokádnál van a vas.
Földről sosem fogod tudni tökéletesen lemérni, mert a ló övmérete is számít. Utánaigazítasz, aztán ennyi.
Fellépőtök/széktek nincsen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!