Szurke lovak koszos problemaja?
sziasztok. van 3szurke shagya arabom.. az egyiket versenyzesre a masik kettot hobbyra vettem.. eddig pej lovaim voltak nem voltak ilyen problemam de most van.
megpedig a kovetkezo: belefekszik a tragyajaba es nagy foltok lesznek rajtuk.. oke h mossuk le oket.. de telen?:/ versenyre nem kellene igy megjelennunk...
Nálunk a lovardában van egy ehhez hasonló
(házilag készített) "lószolárium" lószárításhoz. Mondjuk működni még nem láttam mert van benne vagy 15db 300W-os infra izzó, ami kis túlzással kiszakítja a villanyórát a falból. Ettől függetlenül megoldást jelenthet a problémádra.
Szerintem max. 100 ezerből meg lehet csinálni.
Takaró. Az én szürkém takarva van az istállóban is vékonyabb takaróval, kinn meg vízhatlannal. Nem azért, mert fázik, hanem mert takaró alatt télen sem lesz koszos. :-)
Amúgy ha szeret a hóban hemperegni, akkor az első hó lemossa szépen. :-)
fogalmam nincs, hogy milyen lehetőségeid vannak a lovardában, de tapasztalatból versenyzésre használt szürkénél ez nagyon bevált nekem.:
Télen takarva van és nyírva (a rövidebb szőr, kevesebb piszok tapadás is. Ezt csak akkor, ha biztosan nem e miatt fog megfázni!! ) Ha télen mosni kell, akkor meleg/langyos vízzel Effol White Star Samponnal a foltot mosni és utána szoli.
Nyáron csak simán Effol White Star Sampon (mindent kimos, nem kell meglepődni h lila)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!